Σε έντονους Καρναβαλικούς ρυθμούς από σήμερα η Πάτρα - Επίσημη πρώτη το βράδυ για τα φετινά άρματα - Οι εκδηλώσεις του τριημέρου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην κορύφωση του οδεύει το Πατρινό Καρναβάλι που εγγυάται ένα πλούσιο τριήμερο κεφιού, διασκέδασης και δημιουργίας. Όλες οι προβλέψεις για τον καιρό είναι θετικές και αναμένεται Πατρινοί και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αξέχαστο τριήμερο.

Σήμερα Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα προθερμάνουν το καρναβαλικό κλίμα.

Συγκεκριμένα στις 11 το πρωί στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου από την Μαιζώνος μέχρι τη Ρήγα Φεραίου στη δράση «Ζωγραφίζοντας τη Μουσική» εικαστικοί καλλιτέχνες θα ζωγραφίσουν και εμπνευστούν με τη συνοδεία επιλεγμένων κομματιών μουσικής.

Στις 6 το απόγευμα, στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου Α΄ θα παρουσιαστούν τα «Καλύτερά μας» του 53ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού με τα προκρινόμενα θεάματα από όπου θα προκύψουν και τα βραβεία των θεαμάτων.

Λίγο αργότερα, στις 20.30 θα εμφανιστούν για πρώτη φορά τα άρματα του Δήμου Πατρέων, που, με τη συνοδεία του εκρηκτικού σχήματος κρουστών Bloco Swingueira, θα παρελάσουν και θα σταθμεύσουν περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου Α΄ προκαλώντας τα βλέμματα και τον ενθουσιασμό Πατρινών και επισκεπτών.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 12.30 τα σωματεία των σοκολατοριχτών στα οχήματά τους θα παρελάσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα επιδοθούν στο αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου έθιμο του σοκολατοπόλεμου.

Στις 6 το απόγευμα, θα αρχίσει η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση που θα ακολουθήσει την οδό Κορίνθου με τα άρματα του Δήμου και τα πληρώματα των χιλιάδων μεταμφιεσμένων να ανεβάζουν το θερμόμετρο του κεφιού.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 2 μ.μ. η Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού με τα καρναβαλικά άρματα, τα πληρώματα και τα άρματά τους θα μεταφέρει σε όλη την Ελλάδα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας ξετυλίγοντας την πιο εντυπωσιακή εικόνα του Καρναβαλιού μας.

Η Μεγάλη Παρέλαση θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1 από τις 2 έως τις 4 μ.μ.

Η τελευταία πράξη του Πατρινού Καρναβαλιού θα γραφτεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. στο Μόλο της Αγίου Νικολάου με την φαντασμαγορική τελετή λήξης και την καύση του Καρναβάλου. Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα κηρύξει τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 και ταυτόχρονα την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2019. Στο πλαίσιο της τελετής λήξης περιλαμβάνονται το δεκαμελές καλλιτεχνικό σύνολο «Φωτιάδες», που αποτελείται από ακροβάτες, ισορροπιστές και ζογκλέρ από την Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν ως βασικό στοιχείο την φωτιά και η συναυλία του συγκροτήματος «15-50» και πλήθος πυροτεχνημάτων που θα φωτίσουν με μεγαλοπρέπεια τον πατραϊκό ουρανό.

Tην Καθαρή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Δήμος Πατρέων καλεί πολίτες και επισκέπτες στην Πλαζ της Αγυιάς (στις 12 το μεσημέρι) και στο Νότιο Πάρκο (στη 1.30 μ.μ.) να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού, τα σαρακοστιανά παραδοσιακά εδέσματα και πολύ μουσική και χορό.

Την ίδια μέρα στις 7 μ.μ. στην «Αίγλη» στη Veso Mare θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων του Πατρινού Καρναβαλιού 2018.

Διαβάστε επίσης