Πόλο: Η Εθνική Ανδρών «βούλιαξε» την Κροατία

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Β΄ όμιλο της προκριματικής φάσης του νεοσύστατου Europa Cup, στο Σπλιτ, η Εθνική πόλο των Ανδρών.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέτυχε παλικαρίσια νίκη επί της οικοδέσποινας, παγκόσμιας πρωταθλήτριας Κροατίας με 6-4 και έδωσε ένα πρώτο δείγμα της εξαιρετικής κατάστασης που βρίσκεται εν όψει των μεγάλων υποχρεώσεων του καλοκαιριού, ενώ έκανε φυσικά και το πρώτο τεράστιο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης (Final-8).

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έκαναν εκπληκτική εμφάνιση, με βασικό όπλο την άμυνα και κυρίως στον παίκτη λιγότερο (2/9 και 0/1 πέναλτι οι Κροάτες), ενώ με σωστές επιθετικές επιλογές στα κρίσιμα σημεία και καλό ποστσό ευστοχίας στον παίκτη παραπάνω (4/6), η Εθνική κατάφερε να φτάσει στην εμφατική επικράτηση.

Ηγετική μορφή του αγώνα ήταν ο Άγγελος Βλαχόπουλος, σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε ο νέος της ομάδας Αλέξανδρος Παπαναστασίου (πέτυχαν από 2 γκολ), ενώ και ο τερματοφύλακας Κώστας Φλέγκας έκανε καθοριστικές αποκρούσεις. 

Η Εθνική έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της. Προηγήθηκε με 2-0, οι Κροάτες ισοφάρισαν, αλλά στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εξουδετέρωσε τα ατού των Κροατών, είχε τον έλεγχο και προηγήθηκε και με 6-3, για να μειώσουν οι Κροάτες, στα μέσα του δ' οκταλέπτου στο τελικό 6-4.

Διαβάστε επίσης