Πάτρα: Παρέλαση και πολύχρωμα γαϊτανάκι ήχων και χορών κόντρα...στην ανεργία - ΦΩΤΟ

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Με θέμα προσαρμοσμένο στο κεντρικό θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 που είναι αφιερωμένο στην Ανεργία πραγματοποιήθηκε με ξεχωριστή επιτυχία το βράδυ της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου η δράση «Το Γαϊτανάκι της Ζωής και της Αισιοδοξίας» συγκεντρώνοντας τη συμμετοχή πολλών εκπολιτιστικών συλλόγων της Πάτρας και των συνοικιών, οι οποίοι σκόρπισαν το κέφι, τον χορό και τη διασκέδαση.

Κεντρικός άξονας της εκδήλωσης ήταν το Γαϊτανάκι, ένα έθιμο που συνδέεται με την αυθεντική, παραδοσιακή αποκριάτικη διασκέδαση και έχει διατηρηθεί αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου.

Στις 18.00 οι μεταμφιεσμένοι έδωσαν ραντεβού στην πλατεία Αγίας Σοφίας όπου άρχισε η παρέλασή τους και ακολουθώντας την οδό Κωνσταντινουπόλεως και μετά την οδό Μαιζώνος υπό τους ήχους καρναβαλικής μουσικής και τη συνοδεία του μουσικού άρματος, κατευθύνθηκε στην πλατεία Γεωργίου. Οι καρναβαλιστές πλαισιώνοντας τα γαϊτανάκια που είχαν κατασκευαστεί από τους εκπολιτιστικούς συλλόγους έδωσαν παραδοσιακό αποκριάτικο χρώμα και καρναβαλική ζωή στο κέντρο της Πάτρας.

Μόλις έφτασαν στην πλατεία Γεωργίου τους περίμεναν εκπρόσωποι των εκπολιτιστικών συλλόγων που μοίραζαν το παραδοσιακό γλύκισμα της Αποκριάς, το γαλακτομπούρεκο της παραγωγής τους σε αυτούς και στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος.

Στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου Α΄ το χορευτικό τμήμα κάθε εκπολιτιστικού συλλόγου έπαιρνε τη σκυτάλη από το προηγούμενο με αποτέλεσμα να σχηματίσουν ένα πολύχρωμο «γαϊτανάκι» ήχων, ρυθμών, μουσικών και εποχών.

Οι εκπολιτιστικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στην παρέλαση και στην παρουσίαση των χορευτικών στην Πλατεία Γεωργίου ήταν: Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων, Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων, Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρών «Παρασκευή», Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αρόης και Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 20ου Δημοτικού Σχολείου Αρόης Πατρών, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κρύα Ιτεών, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέου Σουλίου «Η Πρόοδος», Χορευτικό Τμήμα Συλλόγου των εν Πάτραις Λευκαδίων «Η Φανερωμένη», Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ρωμανού, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λεύκας «Ο Άγιος Νικόλαος» και Σύλλογος Λατινοαμερικάνων Πάτρας Union Latina

20180214183015_geo_4106.jpg

20180214190814_geo_4191.jpg

20180214200154_geo_4318.jpg

20180214195628_geo_4312.jpg.

 

Διαβάστε επίσης