Μπάσκετ: Άνετα ο Παναθηναϊκός, «φρένο» από Άρη στο Λαύριο

Ο ΓΣΛ Φάρος δεν ήταν δυνατόν να αποτελέσει ανταγωνιστικό αντίπαλο για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όπως εύγλωττα μαρτυρά το 103-70 των «πρασίνων» απέναντι στη θεσσαλική ομάδα.

Το «τριφύλλι» συνέχισε την προέλασή του στο ελληνικό πρωτάθλημα σημειώνοντας τη 16η νίκη σε ισάριθμους αγώνες και παραμένει η μοναδική ομάδα της Α1 Ανδρών χωρίς βαθμολογική απώλεια.

Ο Παναθηναϊκός σημείωσε επιθετικό ρεκόρ για εφέτος, σκοράροντας 13/22 τρίποντα κι έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκάμπριελ με 13 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Ρίβερς (12π.), Σίνγκλετον (11π.), Ντένμον (10π.), ενώ κέρδος για τον Τσάβι Πασκουάλ ήταν οι Όγκαστ (10π.) και  Μήτογλου (11π., 8ρ.).

Στις υπόλοιπες συναντήσεις της Τετάρτης, ο Κολοσσός νίκησε 86-71 τον Κόροιβο Αμαλιάδας στη Ρόδο, υποχρεώνοντας τους Πελοποννήσιους στη δέκατη εφετινή ήττα τους. 

Ο Άρης σημείωσε την έκτη νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 80-69 το Λαύριο που είχε βλέψεις νίκης για να κάνει το επιπλέον βήμα για είσοδο στην τετράδα.

Τον ίδιο στόχο έχει και ο Προμηθέας, που πανηγύρισε στην Πάτρα τη δέκατη νίκη του επιβληθείς με 69-58 του Πανιωνίου. Οι «κυανέρυθροι» μετρούν πια 13 ήττες και το όνειρο της παραμονής απομακρύνθηκε κι άλλο. 

Η 16η ημέρα θα ολοκληρωθεί αύριο (15/2, 18:00) με τη συνάντηση της Εύβοιας ανάμεσα στην Κύμη και τον ΠΑΟΚ.

naftemporiki