H Πολυφωνική και το ‘’Σαλός Θεού- Ο Μυστικός Μίκης’’ του Μίμη Ανδρουλάκη

               Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την παρελθούσα  Δευτέρα, στην αίθουσα King George Hall, η παρουσίαση του βιβλίου: ‘’Σαλός Θεού- Ο Μυστικός Μίκης’’, που συνέγραψε ο Μίμης Ανδρουλάκης, στενός φίλος του συνθέτη, με τη συνδιοργάνωση του βιβλιοπωλείου ‘’Discover’’, από κοινού με τις εκδόσεις Πατάκη.

                Για το βιβλίο μίλησαν, ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, Μο Σταύρος Σολωμός, ενώ ο συγγραφέας έκλεισε την εκδήλωση, αναλύοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά από τον πολυτάραχο βίο του συνθέτη και απαντώντας σε διάφορα ερωτήματα των παρόντων.

                Τα μουσικά μέρη της παρουσίασης, επιμελήθηκε ο συνθέτης- κιθαρίστας Γιώργος Αθανασακόπουλος, με τμήμα του Ορχηστρικού τμήματος "VIBRATΟ’’ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, που ο ίδιος διευθύνει, ενώ μελωδίες του μεγάλου συνθέτη ερμήνευσε εξαιρετικά, ο Γιάννης Παπαδημητρίου, στέλεχος του Οργανισμού. "Το τρένο φεύγει στις οχτώ", ‘’Φαίδρα’’ και "Όμορφη πόλη" ήταν τα τραγούδια που άνοιξαν και έκλεισαν τη βραδιά.

               Ιδιαίτερα δυνατή στιγμή της βραδιάς, ήταν η παρουσίαση αποσπάσματος του βιβλίου, από τον ηθοποιό Νίκο Δερτιλή: ‘’Ο επικήδειος’’ που ανάγκασε ο Μίκης Θεοδωράκης να του εκφωνήσει ο Μίμης Ανδρουλάκης, σε ένα ταξίδι με προορισμό την Πάτρα και που  «ζωντάνεψε» με τρόπο καθηλωτικό.

Διαβάστε επίσης