Βγάζουν στο σφυρί πρώτες κατοικίες συμπολιτών…

της Βίβιαν Σαμούρη, Επικεφαλής της δημοτική παράταξης «Όλοι μαζί, για την Πάτρα»

Πικρή γεύση, για το τι επακριβώς θα συμβεί άμεσα στις ζωές των αδύνατων οικονομικά πολιτών και, συγκεκριμένα, από τις 21 του τρέχοντος μηνός, πήραμε από το συμπολίτη μας Σ.M., ο οποίος έδωσε το παρών, σήμερα, έξω από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας, όπου το Κίνημα κατά των κατασχέσεων επιχείρησε, για ακόμη μια Τετάρτη, να αποτρέψει να βγει στο σφυρί η λαϊκή κυρίως περιουσία.
Ο προαναφερθείς συμπολίτης -και, κατά προέκταση, η οικογένειά του-, έχει περιέλθει σε αδιέξοδο, καθώς έχει οριστεί, για τις 21 Φεβρουαρίου, οπότε και ξεκινούν επίσημα οι άνευ εμποδίων ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η κατάσχεση του σπιτιού του, μόλις 60 τ.μ., που θεωρείται, μάλιστα, πρώτη κατοικία. Επιπλέον, για την ίδια ημέρα, έχουν δρομολογηθεί οι κατασχέσεις των πρώτων κατοικιών ή, σαφέστερα, δυο μικρών σπιτιών, του πατέρα του και του αδελφού του, με τον πρώτο να είναι πιστοποιημένα ανάπηρος κατά 65% (σ.σ.: σημειωτέον, και οι τρεις έχουν κάνει αίτηση για ένταξη στο Νόμο Κατσέλη και η απόφαση θα βγει τον Αύγουστο).
Η είδηση αυτή, βέβαια, δίνει τη σωστή διάσταση στα όσα θα ακολουθήσουν, διαψεύδοντας ουσιαστικά τις δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων και των τραπεζιτών, πως οι κατασχέσεις ξεκινούν από πάνω προς κάτω, δηλαδή, από τους μεγαλο-οφειλέτες!
Αντίθετα, μαζί με τις βίλες, οι αδηφάγες τράπεζες, με τη συνδρομή της Κυβέρνησης, θα πάρουν ό,τι μπορούν από κατεστραμμένους οικονομικά χρεοφειλέτες -βιοπαλαιστές ή άνεργους- «κόκκινων» δανείων, που δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να προστατευθούν από τον νόμο Κατσέλη.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί, πως η Κυβέρνηση φρόντισε, μέσω της τροποποίησης της παρ.1 του άρθρου 927, η οποία πέρασε τον Ιανουάριο στη Βουλή με το πολυνομοσχέδιο που καθιέρωσε την αποκλειστική εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από τις 21 Φεβρουαρίου, «οι πλειστηριασμοί που ενδεχομένως θα μπλοκάρονται στην περιφέρεια της χώρας, είτε λόγω άρνησης των συμβολαιογράφων είτε για έτερους λόγους, θα διενεργούνται κανονικά στην Αθήνα». 
Με λίγα λόγια, Δανειστές, Κυβέρνηση και Τράπεζες, έπραξαν τα δέοντα, ούτως ώστε η βίαιη και άδικη αρπαγή της λαϊκής περιουσίας να καθίσταται δυνατή άνευ εμποδίων, ιδίως από το μαζικό Κίνημα κατά των κατασχέσεων… Ταυτόχρονα, δε, «θωράκισαν» ολοκληρωτικά τους συμβολαιογράφους, καθότι «το όνομα του συμβολαιογράφου που θα διενεργεί τον πλειστηριασμό δεν θα αναρτάται, αλλά θα είναι εις γνώσιν μόνο των αρμόδιων δικαστικών επιμελητών». Που σημαίνει πως, «με το πάτημα ενός κουμπιού, κουκουλοφόροι συμβολαιογράφοι θα βγάζουν τον κόσμο στο δρόμο».
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ