«Το Καρναβάλι μπορεί να καταφέρει ότι δεν μπορεί το εκπαιδευτικό σύστημα» – Η ενδιαφέρουσα πρόταση από το Ειδικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας

της πόπης πρωτογέρου

Mε αφορμή τη δεύτερη συνεχή χρονιά, συμμετοχής στο Καρναβάλι (Πάτρα και Αχαγιά) του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας, το μέλος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Πόπη Πρωτογέρου, έγραψε στο προσωπικό της προφίλ στο facebook:

«Δεν είναι εύκολο να οργανώνεις τη συμμετοχή ενός σχολείου στο καρναβάλι. Πόσο μάλλον όταν έχεις να κάνεις με παιδιά με αναπηρία, όπου πρέπει να λάβεις υπόψιν σου πολλούς παράγοντες. Ήμασταν και φέτος το μοναδικό ειδικό σχολείο. Ήταν επίσης η Κιβωτός, οι Μαχητές και τα ΚΔΑΠ-μεΑ, όμως όχι κάποιο άλλο ειδικό της Πάτρας. Πολλά ειδικά της Πάτρας βρίσκονται κοντά σε σχολεία γενικής. Επειδή στη πλειοψηφία τους τα ειδικά δεν έχουν οργανωμένους συλλόγους, θα μπορούσαν οι σύλλογοι των άλλων σχολείων να προτείνουν συνεργασία και να κατέβουν όλοι μαζί στο καρναβάλι. Τι καλύτερη εικόνα να βλέπεις οοοολα τα παιδιά παρέα! Δεν θα τους χώριζε καμία αναπηρία ή δυσκολία! Θα ήταν όλοι μαζί, όπως και θα έπρεπε να είναι! Θα κατάφερνε το καρναβάλι εκεί που απέτυχε το εκπαιδευτικό σύστημα, να ενώσει όλα τα παιδιά! Τι πιο όμορφη εικόνα από το να τα βλέπεις χεράκι χεράκι να διασκεδάζουν παρέα; Χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια… όλοι μαζί! Έτσι φτιάχνουμε υγιείς κοινωνίες, έτσι εξαλείφεται ο ρατσισμός, έτσι αποδεχόμαστε το διαφορετικό και δεν μας φοβίζει! Έτσι φτιάχνουμε ένα καλύτερο μέλλον για εκείνα!! Ευχόμαστε του χρόνου να δούμε τέτοιες εικόνες!! Μη διστάσετε… όλοι μπορούν και θέλουν να χορέψουν! Ευχόμαστε Καλό Καρναβάλι σε όλους!»

Διαβάστε επίσης