Δημήτρης Βίτσας: Τείνει να γίνει ανεξέλεγκτο, ανησυχώ για ατύχημα στο Αιγαίο

«Να ψάξουν κάπου στα χαρτιά τους και να βρουν τη Συνθήκη που έχουν υπογράψει με την Ιταλία»

Ανιστόρητη και απαράδεκτη χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικού, το οποίο αναφέρει ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ο κ. Βίτσας κάλεσε την Τουρκία να βρει τα έγγραφα από τη συνθήκη που υπέγραψε, στην οποία φαίνεται πού ανήκουν τα Ίμια. «Να ψάξουν κάπου στα χαρτιά τους και να βρουν τη Συνθήκη που έχουν υπογράψει με την Ιταλία», είπε, απαντώντας στον ισχυρισμό του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ότι «τα Ίμια είναι τουρκικά».

Τόνισε ότι τον ανησυχεί περισσότερο το ενδεχόμενο ατυχήματος στο Αιγαίο γιατί τείνει να γίνει ανεξέλεγκτο.

«Ανησυχώ περισσότερο με τα ατυχήματα. Για την περίπτωση ενός ατυχήματος στο Αιγαίο. Τείνει να γίνει ανεξέλεγκτο», επισήμανε ο κ. Βίτσας ενώ απάντησε σε όσους σχετίζουν το περιστατικό με το Σκοπιανό: «Ψάχνουμε μια λύση όπως την έχουμε περιγράψει για το Σκοπιανό. Δεν υπακούμε επειδή το θέλει κάποιος άλλος, αλλά λειτουργούμε επειδή το θέλουμε εμείς».

Ο κ. Βίτσας, κληθείς να σχολιάσει το θερμό επεισόδιο στα Ίμια, έκανε λόγο για ένα σημαντικό περιστατικό που δεν χρειάζεται ούτε να αναβαθμιστεί, ούτε και να υποβαθμιστεί. «Ούτε το αναβαθμίζουμε, ούτε το υποβαθμίζουμε. Είναι απόρροια της αυξημένης προκλητικότητας και των παραβιάσεων από την πλευρά της Τουρκίας την τελευταία περίοδο», είπε.

Επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και απέδωσε την προκλητικότητα της γείτονος στην ανάγκη δημιουργίας επεισοδίων για εσωτερική κατανάλωση.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις τις Νέας Δημοκρατίας, η οποία υποστήριξε ότι κατά την επικοινωνία Τσίπρα – Γιλντιρίμ, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έθεσε στον Τούρκο ομόλογό του το γεγονός ότι «δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ίμια είναι ελληνικά», ο κ. Βίτσας είπε: «Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα εθνικό θέματα και δεν χρειάζονται μικροπολιτικές. Δεν ήταν μπροστά στο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού η ΝΔ».

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης