Αιγείρα: "Μπλόκο" στα απορριμματοφόρα από σήμερα προανήγγειλε η Επιτροπή Κατοίκων Ανατολικής Αιγιαλείας

Ομάδες περιφρούρησης που δεν θα επιτρέπουν να περνούν απορριμματοφόρα προς τον ΧΥΤΑ Αιγείρας μετά την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, αποφασίσε η λαϊκή συνέλευση της οργανωτικής επιτροπής  μιας και την Τετάρτη λήγει η άδεια του Δήμου να εναποθέτει τα απορρίμματα στον εν λόγω χώρο.

Παράλληλα προγραμματίζονται και άλλες κινητοποιήσεις, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα και που αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

"Ο καιρός πέρασε  κι ακόμα περιμένουν οι κάτοικοι της Αν. Αιγιάλειας εκείνο το περιβόητο Δημοτικό Συμβούλιο που θα έχει μόνο θέμα τον ΧΥΤΑ Αιγείρας. Ακόμα περιμένουμε απαντήσεις  από την 4η Διαχειριστική στα ερωτήματα που κατέθεσε η δικηγόρος.

Ακόμα περιμένουμε απαντήσεις από τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου σε έγγραφο που υποβάλλαμε.      

Ακόμα τίποτα δεν έχει γίνει στη χωματερή που συνεχίζουν να την λένε ΧΥΤΑ.

Η δημοτική αρχή βέβαια, πανηγυρίζει επειδή  βρήκε ένα ΧΥΤΑ στη Στερεά Ελλάδα για να δέχεται τα σκουπίδια του Αιγίου και της Συμπολιτείας για 16 μήνες περίπου. Και μετά; Προφανώς θα είναι άλλη δημοτική αρχή, οπότε δεν τους απασχολεί.

Όσο για τα σκουπίδια της Αν. Αιγιάλειας , θα συνεχίζουν να έρχονται εδώ με  ό,τι  μπορεί να σημαίνει αυτό για την υγεία μας.  Όλο αυτό το διάστημα και με τις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε, φάνηκε καθαρά ότι εκεί που εμείς μιλάμε για κλείσιμο του ΧΥΤΑ, αυτοί λένε για "βελτίωση" και συνέχιση της λειτουργίας του.      

Ο κ. δήμαρχος στην τελευταία μας συνάντηση, μας ανακοίνωσε ότι έχει σχεδόν εξασφαλίσει την άδεια της νόμιμης λειτουργίας του για μια πενταετία τουλάχιστον. Και αυτό όταν κανένα έργο αποκατάστασης από τον μακρύ κατάλογο των απαραίτητων να γίνουν, δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.    

Η συλλογή των στοιχείων για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από το δικηγορικό γραφείο που έχουμε απευθυνθεί ολοκληρώνεται. Όμως για μας είναι καθαρό ότι όλοι αυτοί οι δρόμοι για να αποδώσουν απαιτούν την κινητοποίηση των κατοίκων.

Η τελευταία συνέλευση των κατοίκων αποφάσισε ότι από τις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα που λήγει η «κατάσταση έκτατης ανάγκης»  και η άδεια του δήμου να φέρνει τα σκουπίδια στον "ΧΥΤΑ" κανένα απορριμματοφόρο δεν θα επιτρέψουμε να περάσει.

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και ώρα 19. 00  μ.μ. στη λαϊκή συνέλευση που θα γίνει στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας , αφού γίνει ενημέρωση από το Δικηγορικό Γραφείο , θα οργανωθούν οι ομάδες περιφρούρησης και οι μορφές που θα πάρουν οι κινητοποιήσεις μας.

Μέχρι εδώ. Δεν είμαστε η χωματερή της Αιγιάλειας .  Παλεύουμε για την υγεία μας, παλεύουμε για τον τόπο μας. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα κερδίσουμε.

Αυτή τη φορά οι «υπεύθυνοι» θα σκεφτούν πολύ καλά που βάζουν την υπογραφή τους.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΑΙΓΕΙΡΑΣ"

Πηγη: filodimos 

Διαβάστε επίσης