Σύρος πρόσφυγας πήρε πτυχίο Ιατρικής έχοντας περάσει από 4 χώρες και 21 σπίτια

Πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο St George's του Λονδίνου έλαβε ο 27χρονος Tirej Brimo, δέκα χρόνια αφότου εισήχθη στην ιατρική σχολή. Ο Tirej είναι Σύρος πρόσφυγας που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα του το 2011 λόγω του εμφύλιου πολέμου και της φρικτής πολεμικής σύρραξης που λαμβάνει χώρα στη Συρία εδώ και επτά χρόνια.

Όταν εγκατέλειψε την πατρίδα του, χρειαζόταν ακόμη δέκα μήνες για να ολοκληρώσει τον εξαετή κύκλο σπουδών στην Ιατρική. Ωστόσο, πέρασε τα επόμενα δέκα χρόνια της ζωής του αλλάζοντας τέσσερις χώρες και 21 σπίτια, μέχρι να εγκατασταθεί μόνιμα στο Λονδίνο. Όσες κακουχίες και αν κλήθηκε να αντιμετωπίσει (και ήταν πολλές), δεν εγκατέλειψε ποτέ το όνειρό του να γίνει γιατρός και δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί.

Επόμενός του είναι να κάνει την ειδικότητά του στη χειρουργική και στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Δέχθηκε να συγχαρητήρια του δημάρχου του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, κατά την αποφοίτησή του, ενώ σε συνέντευξή του στην «Evening Standard» δήλωσε: «κάποια μέρα, ίσως πάω να βοηθήσω κάπου που υπάρχει πόλεμος. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να χάσεις τα πάντα από τη μία στιγμή στην άλλη και πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει κάποιος να σου συμπαρασταθεί».

enikos

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ