Champions League: Σε Ιταλία και Ελβετία αρχίζει η πραγματική γιορτή

Με φόντο τον τελικό της 26ης Μαΐου

Από τις 6 Δεκεμβρίου, οπότε και έπεσε η αυλαία των προκριματικών ομίλων, πέρασαν δύο μήνες, όπου οι φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι ανά τον πλανήτη μετρούσαν μέρα με τη μέρα για να έρθει ξανά η στιγμή που θα δουν το... σεντόνι να απλώνεται και θα ακούσουν τη μελωδία (της ευτυχίας) του ύμνου του Champions League.


Από τα μέσα Σεπτεμβρίου οπότε ξεκίνησε η τελική φάση και της φετινής διοργάνωσης, ήδη  έχουν αποχαιρετίσει 16 ομάδες (ανάμεσα τους κι ο πρωταθλητής Ολυμπιακός) με πιο ηχηρές αυτές των Ατλέτικο Μαδρίτης, Νάπολι, Ντόρτμουντ, Μονακό, αλλά το... ρόστερ των 16 ομάδων που συνεχίζουν είναι εξίσου ελκυστικό δημιουργώντας τεράστιες προσδοκίες για τη συνέχεια.

Πόσω μάλλον όταν η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ομάδων έχει χάσει κάθε ελπίδα για διάκριση στα εγχώρια πρωταθλήματα τους, κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της διοργάνωσης. 
Με εξαίρεση το Ιταλικό πρωτάθλημα, το οποίο προς έκπληξη όλων διεκδικείται από Νάπολι (είναι στο +1), Γιουβέντους (αλλά οι παρτενοπέι συνεχίζουν στο Europa κι αυτό δείχνει πολλά) στην Αγγλία η Σίτι έχει αφήσει Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Τότεναμ (οι άλλες τέσσερις της Premier League που συνεχίζουν) από τους 16 βαθμούς και πάνω, στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα είναι στο 7 από την Ατλέτικο (επίσης στο Europa League) και στο +17 από την Ρεάλ και το +23 από την Σεβίλλη (τις δύο που συνεχίζουν), στην Γερμανία η Μπάγερν είναι στο +18 και στην Γαλλία η Παρί στο +12...

Αφήνουμε όμως στην άκρη τα πρωταθλήματα και επιστρέφουμε στο ποδοσφαιρικό πάρτι, που πλέον θα διεξάγεται σχεδόν κάθε εβδομάδα μέχρι την 26η Μαΐου οπότε και θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου ο φετινός τελικός.

Το πρώτο πιάτο που σερβίρεται αύριο περιλαμβάνει μια μάχη Δαυίδ (Βασιλεία) εναντίον Γολιάθ (Μάντσεστερ Σίτι) κι ένα μεγάλο ντέρμπι που βρίσκει αντιμέτωπες τις Γιουβέντους και την Τότεναμ, αν και σίγουρα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρόγραμμα της Τετάρτης όπου υπάρχει το ματς Πόρτο-Λίβερπουλ καιτο απόλυτο ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης-Παρί Σεν Ζερμέν. Μια κόντρα... εκατομμυρίων εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και μια μάχη Ρονάλντο-Νεϊμάρ με παρελθόν τις πρόσφτατες παραστάσεις τους στα ντέρμπι Ρεάλ-Μπάρτσα, η οποία έχει προκαλέσει παροξυσμό στον κόσμο με αποτέλεσμα τα εισιτήρια να εξαντληθούν σε 37 λεπτά και πλέον να πωλούνται σε τρελές τιμές στη μαύρη αγορά...

Ας μείνουμε όμως προς το παρών στα σημερινά παιχνίδια ξεκινώντας απ' αυτό της Ελβετίας, η Βασιλεία έχει ήδη κερδίσει τη μία ομάδα του Μάντσεστερ φέτος (1-0 την Γιουνάιτεντ στην αυλαία των ομίλων), αλλά πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κάνει το θαύμα κόντρα στην υπερηχητική Σίτι του Γκουαρδιόλα η οποία αποδεικνύει ότι κάποιες φορές τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία... Κι αυτό γιατί ο Καταλαβνός με τα 878 εκατ. ευρώ (ούτε στο 1/10 το μπάτζετ των Ελβετών) που έχει κοστίσει συνολικά η ομάδα του έχει δημιουργήσει ένα τρομερό σύνολο κι ας του λείπουν αύριο οι Ζέσους, Μεντί...

Αντιθέτως στο Juventus Stadium αναμένουμε ένα μεγάλο παιχνίδι με την άμυνα της Γιουβέντους, το σήμα κατατεθέν της “μεγάλης κυρίας” να έχει να αντιμετωπίσει τον καυτό Χάρι Κέιν με τον Αλέγκρι να μην υπολογίζει τοθυς Κουαδράδο, Χέβεντες, Μπαρτσάλι, Ματουιντί και να χάνει την τελευταία στιγμή τον Ντιμπάλα, αλλά να τρέχει ένα εξαιρετικό σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων. Η Τότεναμ έχει μόνο την απουσία του Αντερβάιλερντ αλλά έχει μάθει να παίζει χωρίς αυτόν και μπροστά υπάρχει ο “τυφώνας' Κέιν που δεν σταματά να πυροβολεί τις αντίπαλες εστίες... Μόνο που σ' αυτά τα ματς μετράει κυρίως η εμπειρία διαχείρισης της πίεσης, στοιχείο που περισσεύει στην Γιούβε, σε αντίθεση με τους  “πετεινούς”.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη, 13/2/2018 (ρεβάνς 7/3/2018)
Γιουβέντους-Τότεναμ
Βασιλεία-Μάντσεστερ Σίτι

Τετάρτη, 14/2/2018 (ρεβάνς 6/3/2018)
Ρεάλ Μαδρίτης-Παρί Σεν Ζερμέν
Πόρτο-Λίβερπουλ

Τρίτη, 20/2/2018 (ρεβάνς 14/3/2018)
Τσέλσι-Μπαρτσελόνα
Μπάγερν-Μπεσίκτας

Τετάρτη, 21/2/2018 (ρεβάνς 13/3/2018)
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ρόμα
Σεβίλη-Μάντσεστερ Γ.