Παρέμβαση εισαγγελέα για κακοποίηση παιδιών σε παιδικό σταθμό στον Ασπρόπυργο

η ανακοινωση
Φωτό: Shutterstock

Στον εισαγγελέα έφτασε πρωτοφανής καταγγελία και δημοσιεύματα σχετικά με κακοποίηση παιδιών σε βρεφικό σταθμό στην περιοχή του Ασπροπύργου. 

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση, ενώ ο δήμαρχος της περιοχής κάνει λόγο για συστηματική προσπάθεια σπίλωσης και κατασυκοφάντησης από συγκεκριμένο δημοσιογράφο.

Ωστόσο, υπάρχουν μαρτυρίες τόσο από γονείς όσο και μέλη του προσωπικού που συνεργάστηκαν με τον Β’ Βρεφικό Σταθμό Ασπρόπυργου οι οποίες μαρτυρίες αναφέρουν κακοποίηση παιδιών και βρεφών από δασκάλες. Μέλη του προσωπικού περιέγραψαν στο goneis.info τα όσα βίωσαν στον βρεφικό σταθμό του δήμου.

«Δούλευα εκεί 2 χρόνια και όταν άνοιξα το στόμα μου επειδή δεν άντεχα αυτή τη μεταχείριση των παιδιών με έβγαλαν τρελή. Έχουν γίνει πολλές καταγγελίες αλλά η «κυρία» δεν κινείται από τη θέση της. Προστατέψτε τα παιδάκια σας» καταγγέλλει η Μιχαέλα Πετρόγιαννου που εργάστηκε στον βρεφικό σταθμό. Επισημαίνει ότι «είχαν μαζευτεί γονείς, είχαμε πάει στον δήμαρχο, έπεσαν αναφορές αλλά δεν έγινε τίποτα και η κυρία έμεινε να πανηγυρίζει στη θέση της για άλλη μια χρονιά. Η ΚΕΔΑ την υποστηρίζει».

Η Σοφία Μουρατίδη αναφέρει: «Έκανα την πρακτική μου εκεί και δεν άντεχα αυτά που έβλεπα. Μίλησα και με έβγαλαν τρελή, επισκέφθηκα τον δήμαρχο μίλησα μαζί του αλλά δεν έδωσε σημασία».

Από τη δική του πλευρά τώρα, ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νικόλαος Μελετίου υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια σπίλωσης του δήμου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Θέμα: Δημόσια Καταγγελία, συκοφαντικής δυσφήμισης του Δήμου μας, από αυτοπαρουσιαζόμενο ως «ερευνητικό δημοσιογράφο».
Αξιότιμοι Κύριοι,

είμαστε υποχρεωμένοι, να καταγγείλουμε δημόσια, μια αχαρακτήριστη, ενσυνείδητη προσπάθεια, ενός αυτοαποκαλούμενου «ερευνητικού δημοσιογράφου», του κ. Κωνσταντίνου Μιλόβα, ο οποίος έχει εξαπολύσει συστηματική προσπάθεια σπίλωσης και κατασυκοφάντησης του Δήμου Ασπροπύργου, των Κοινωνικών Δομών του, καθώς και των εργαζομένων του, στους Βρεφονηπιακούς και τους Παιδικούς Σταθμούς του.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος, ιδιοκτήτης και διαχειριστής «κοινωνικού ιστολογίου», όπως το ονομάζει, με στοιχεία “info.goneis” (Γονείς), από τις 2 Φεβρουαρίου 2018, επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια διασυρμού και κατασυκοφάντησής μας.

Συγκεκριμένα, εκμεταλλευόμενος μια αναφορά-καταγγελία Γονέα, που αφορούσε σε γεγονός του Μαΐου του 2016, την οποία αρχικώς επιχείρησε να παρουσιάσει ως σημερινή ή ως λίαν πρόσφατη, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Δήμου Ασπροπύργου, του Δημάρχου του, και των Εργαζόμενων στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.

Ο εν λόγω Γονέας, ζήτησε τότε από το Δήμο μας, να διερευνήσει αν ευσταθούν ή όχι, όσα του μετέφεραν δύο ασκούμενες στο Β΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας, του Δήμου μας, σε βάρος των Εργαζομένων, που ήταν υπεύθυνες για την άσκησή τους. Αμέσως, δόθηκε από τον Δήμαρχο, γραπτή, κατεπείγουσα εντολή, να διενεργηθούν όλα τα εκ της νομοθεσίας προβλεπόμενα.

Διέταξα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), στο πλαίσιο της οποίας να ζητηθεί η συνδρομή του εξειδικευμένου «Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία». Επιπλέον, υπογραμμίστηκε και η υποχρέωση, στο πλαίσιο της έρευνας, να ζητηθεί Γνωμάτευση της ειδικής Παιδιάτρου, που παρακολουθεί τακτικότατα -εδώ και χρόνια- το σύνολο των Κοινωνικών Δομών Προσχολικής Ηλικίας, του Δήμου μας.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης, παρενέβησαν με κοινή δήλωση, που συνέταξαν και υπέγραψαν, οι 45 Γονείς, των Παιδιών του Σταθμού, την εποχή εκείνη ( Μάιος 2016). Όλοι τους διατύπωσαν την άποψη ότι, οι Βρεφονηπιακοί και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ασπροπύργου λειτουργούν άψογα, ενώ είναι ίσως και οι μόνοι στην Ελλάδα, στους οποίους οι Γονείς δε καταβάλλουν τροφεία!… Ούτε ένα ευρώ/€!

Το Πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε), εστάλη αρμοδίως, από το Δήμο μας, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, και το συμπέρασμά του γνωστοποιήθηκε σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Σύμφωνα με αυτό, η αναφορά-καταγγελία ήταν ψευδής και αναπόδεικτη, καθώς δεν προέκυψε το παραμικρό επιβαρυντικό στοιχείο, σε βάρος της υπεύθυνης λειτουργίας της μονάδας και των λοιπών εργαζόμενων σ΄ αυτήν. Αντιθέτως το Πόρισμα καταλόγισε ευθύνες στις δύο (2) ασκούμενες στο Βρεφονηπιακό Σταθμό, οι οποίες ήταν αυτές που διέδωσαν τα περί δήθεν ανάρμοστης συμπεριφοράς και κακοποίησης Παιδιών, στον Γονέα που συνέταξε την αναφορά-καταγγελία, σύμφωνα με όσα του μετέφεραν.

Κι ενώ, ο εν λόγω δημοσιογράφος, γνώριζε όλες τις ανωτέρω ενέργειες του Δήμου, μέσα από ένα μπαράζ δημοσιευμάτων, κατηγόρησε τον Δήμο, τον Δήμαρχό του και κάθε άλλον υπεύθυνο, πως συγκάλυψε την καταγγελία, ενώ η αλήθεια είναι το ακριβώς αντίθετο! Ο κ. Κωνσταντίνος Μιλόβας, επί ημέρες, εξακολουθεί να αναπαράγει τις ψευδείς και συκοφαντικές κατηγορίες του, ενώ άκουσε την αλήθεια, ακόμη κι από το στόμα του ίδιου του Δημάρχου Ασπροπύργου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την παρελθούσα εβδομάδα (7 Φεβρουαρίου 2017).

Όταν διαπίστωσε ότι, ο Δήμος Ασπροπύργου προβαίνει στη κατάθεση Μήνυσης και Αγωγής σε βάρος του, αντί να αποκαταστήσει την αλήθεια, συνέχισε με μεγαλύτερο μένος την αναπαραγωγή των ψευδών και συκοφαντικών κατηγοριών του, εις βάρος του Δήμου μας.

Από σήμερα. επιδίδεται και σε μια προσπάθεια, να διευρύνει τον θόρυβο των συκοφαντιών του, στη κατεύθυνση της αναπαραγωγής τους, από άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επικαλούμενος Προκαταρκτική Έρευνα, που ο ίδιος προκάλεσε όταν, τη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου, μόλις αντιλήφθηκε ότι ο Δήμος Ασπροπύργου θα απαντήσει νομικά στις αήθεις και ψευδείς επιθέσεις του, επισκέφτηκε τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας, στον οποίο κατέθεσε τα ψεύδη που φιλοξένησε στο «κοινωνικό» ιστολόγιό του, με τον μανδύα του ανησυχούντα, ενώ γνώριζε την αλήθεια!.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Ασπροπύργου, σας απευθύνει το παρόν έγγραφό του, προκειμένου να σας καταστήσει κοινωνούς της προσπάθειας του κ. Κωνσταντίνου Μιλόβα, να εκμεταλλευτεί την -εκ του λειτουργήματος σας- δικαιολογημένη ευαισθησία σας, σε ζητήματα που άπτονται Παιδιών και Βρεφών, αλλά και σε κάθε άλλο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα.

Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα και τα ελατήριά του, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι, θα αποκαλυφθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ωστόσο, θεωρήσαμε πρέπον να θέσουμε υπόψη σας τα γεγονότα και να σας ενημερώσουμε ότι, είμαστε στη διάθεσή σας να φωτίσουμε, με κάθε λεπτομέρεια, την ανεξήγητη και παράλογη προσπάθεια του κ. Κωνσταντίνου Μιλόβα, εκτός της συκοφαντίας του Δήμου Ασπροπύργου, να εμπλέξει στην αήθη προσπάθειά του, το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Χώρας, τα οποία επιχειρεί να καταστήσει αναπαραγωγούς και μεταφορείς της απρέπειάς του».

Τι απαντά η πλευρά του δημοσιογράφου 

Ο δημοσιογράφος Κώστας Μιλόβας απάντησε στην ανακοίνωση του δημάρχου Ασπροπύργου κατηγορώντας τον για δημιουργία κλίματος τρόμου στο προσωπικό των δομών, ενώ συγχρόνως σημείωσε ότι η πλευρά του δημάρχου δεν δίνει απαντήσεις. 

«Κυριε Μελετίου,

Με 530 λέξεις μέσω της υπ’αριθμ. Πρωτ. 3402/6-2-2018 απάντησης σας, προσπαθείτε να δικαιολογήσετε την αδικαιολόγητη στάση σας έναντι των καταγγελιών που δεχθήκατε από γονείς κατοίκους του Ασπροπύργου, και αφορούσαν την κακοποίηση των παιδιών τους από την »δασκάλα» τους στον Β Βρεφικό σταθμό της πόλης.

Προσποιούμενος ότι πράξατε τα δέοντα δηλώνετε ότι το θέμα «διερευνήθηκε αρμοδίως και δεν συγκαλύφθηκε». Ξεχνάτε όμως να απαντήσετε συγκεκριμένα επί του αιτήματος που σας ετέθη. Αντιθέτως προχωράτε σε προσωπική επίθεση κατά μου νομίζοντας ότι μειώνοντας την επαγγελματική μου αξιοπιστία και την προσωπική μου υπόσταση θα αποφύγετε τις ευθύνες που σας αναλογούν.

Κύριε Μελετίου με βεβαιότητα βρίσκεστε σε πανικό και κοινωνικό αποκλεισμό, οι κάτοικοι του Ασπροπύργου γνωρίζουν, θυμούνται και δεν ξεχνούν.

Οι γονείς που κατήγγειλαν την κακοποίηση των παιδιών τους στο ΓΟΝΕΙΣ, οι πρώην απασχολούμενοι εργαζόμενοι που υποστήριξαν τις καταγγελίες τους επώνυμα και αποκάλυψαν τι συνέβαινε πίσω από την κλειστή πόρτα του Β Βρεφικού αποδυκνείουν ότι τελικά δεν πράξατε τα δέοντα όπως αναφέρετε στην απάντηση σας.

Κύριε Δήμαρχε επισημαίνετε στο έγγραφο αφήγημα σας ότι για όλα όσα καταγγέλλονται από τους γονείς και πρώην απασχολούμενους υπαλλήλους υπάρχουν ένορκες βεβαιώσεις και άρα αίρονται τα όσα αποκαλύπτονται στο δημοσίευμα μου.

Χαρακτηριστικά αναφέρετε ότι δυστυχώς, για τους «χρήσιμους συνεργούς σας», που σκοπίμως επιδιώξατε να «ενθουσιάσετε», όλοι έχουν καταθέσει, ενόρκως και ενυπόγραφα, για το θέμα.

Ποιους χαρακτηρίζετε «χρήσιμους συνεργούς», τους γονείς που κακοποιήθηκαν τα παιδάκια τους ;;;;;

ή

Τους απασχολούμενους υπαλλήλους του Β’ Βρεφικού που υποστήριξαν την αλήθεια μαρτυρώντας την κακοποίηση μικρών παιδιών η οποία συνέβαινε μπροστά στα ίδια τους τα μάτια;;;;

Εφόσον γίνατε αποδέκτης των αναφορών – καταγγελιών εσείς προσωπικά όσο και ο πρήην πρόεδρος της ΚΕΔΑ Γιώργος Φίλης ενεργήσατε άμεσα ώστε να εξεταστούν από ειδικούς τα παιδάκια τα οποία οι γονείς τους σας κατήγγειλαν την κακοποίηση τους;;;

Ενεργήσατε άμεσα ώστε να εξεταστούν οι γονείς των παιδιών από ειδικούς και να λάβουν εκείνοι υποστήριξη και εσείς αποδεικτικά συμεπράσματα για τις αναφορές τους;;;

Ο Κώστας Κοπαλάς πατέρας τριών παιδιών και γονιός ενος ανήλικου παιδιού σας ενημέρωσε ότι το παιδάκι του κακοποιήθηκε εγγράφως ενώ ταυτόχρονα υπέβαλλε μυνητήρια αναφορά για το συμβάν κακοποίησης του παιδιού στο Α.Τ. Ασπροπύργου. Τί πράξατε ως αρμόδιος για την αναφορά του;;;

Ποια η πολιτική σας σχέση με τη μητέρα μίας εκ των αναφερομένων υπαλλήλων που φέρεται βάση των καταγγελίων να συμμετείχε στις κακοποιήσεις;;;

Κύριε Δήμαρχε ορμόμενος απο φανερό πανικό προσπαθείτε να υποβαθμίσετε το θέμα αναφερόμενος απαξιωτικά στην έρευνα της Εισαγγελίας Αθηνών δηλώνοντας ότι εγώ παρουσιάστηκα ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας ενώ γνωρίζετε ήδη ότι η Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε αυτεπαγγέλτως από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο με την υπ’ αριθμ. Πρωτοκόλλου 4708/6-2-2018 Εντολή του, διαβιβάζοντας τη δικογραφία στο τμήμα Ανηλίκων του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Επικαλείστε τη φιλική μας σχέση και την επαγγελματική μου συνεργασία με το δήμο. Στον δήμο Ασπροπύργου υπηρέτησα ως υπέυθυνος Γραφείου Τύπου και επικοινωνίας για 4 χρόνια και όχι ως Εξωτερικός συνεργάτης όπως αναφέρετε. Υπηρέτησα με ευσηνηδησία και επαγγελματική ανιδοτέλεια από τη θέση μου εκπροσωπώντας επάξια τον Δήμο όσο και το σύνολο του προσωπικού στο δήμο μας. Υπηρέτησα και ΕΣΑΣ τον ίδιο προσωπικά……..

Μην προσπαθείτε λοιπόν να δημιουργήστε κλίμα τρόμου στο προσωπικό των δομών του δήμου Ασπροπύργου. Το σύνολο των εκπαιδευτικών είναι αξιόλογο με αίσθημα ευθύνης και προπαντός με αγάπη για το λειτούργημα που διατελούν όσο και για τα ίδια τα παιδιά.

Έστω και τώρα δώστε απαντήσεις για τις ενέργειες σας».

 

Διαβάστε επίσης