Παρέλαση στην Πάτρα από υπουργούς – σχολιαστές

της Αθηνας Τραχήλη

Ως μικρογραφία του ευρύτερου Συνεδρίου που οργανώθηκε στην Πάτρα, παρουσία του Πρωθυπουργού και δεκάδων κυβερνητικών στελεχών, χαρακτήρισε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη την ενότητα που αφορούσε την αγροτική ανάπτυξη.

Σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πάτρα με αγρότες και κτηνοτρόφους απ’ την Δυτική Αχαΐα, η κ. Τραχήλη σημείωσε ότι η έλευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν συνοδεύτηκε απ’ την αναγγελία συγκεκριμένων μέτρων στήριξης της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

«Απεναντίας», είπε η κ. Τραχήλη, «οι τοποθετήσεις περιορίστηκαν στο πεδίο των διαπιστώσεων. Οι υπουργοί, όπως συνέβη στις περισσότερες απ’ τις εργασίες του Συνεδρίου, εμφανίστηκαν ως σχολιαστές της πραγματικότητας, ως ουδέτεροι παρατηρητές και όχι ως οι πολιτικά υπεύθυνοι, φύσει και θέσει, για την αναστροφή της επιδεινούμενης κατάστασης στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, για την οποία και οι ίδιοι έχουν, πλέον, μερίδιο ευθύνης».

Η κ. Τραχήλη πρόσθεσε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε ακόμα και σε στρεβλώσεις στην αγορά κρέατος και στην παράνομη διακίνηση ζώων, λησμονώντας ότι η ίδια είναι εκείνη που έχει την πρώτη ευθύνη να επιβάλει καθεστώς ευταξίας, νομιμότητας, προάσπισης της δημόσιας υγείας και των φορολογικών εσόδων.

«Η χώρα δεν έχει ανάγκη από υπουργούς-σχολιαστές. Έχει ανάγκη από ορθολογικό πρόγραμμα αντιμετώπισης των πραγμάτων, από σχέδιο, όραμα και θαρραλέα βήματα εξόδου απ’ την κρίση. Και η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύεται κατώτερη των αναγκών», τόνισε η κ. Τραχήλη.    

   

 

Διαβάστε επίσης