Πάτρα: Υποτροφίες για το Χαρβαρντ μέσω Πανεπιστημίου - Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις

καταληκτικη ημερομηνία 9 Μαρτίου

Η μακρόχρονη και ιδιαίτερα γόνιμη συνεργασία του Πανεπιστημίου μας με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ) του Πανεπιστημίου Harvard συνεχίζεται. Την περίοδο αυτή προκηρύχθηκαν δύο υποτροφίες για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, προκειμένου να συμμετάσχουν στο θερινό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα, που θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο και τη Θεσσαλονίκη  από 23 Ιουνίου έως 29 Ιουλίου 2018.

Οι υποτροφίες, ύψους 5.025 δολαρίων ΗΠΑ έκαστη, προσφέρονται από κοινού, από το ΚΕΣ του Πανεπιστημίου Harvard και από το Πανεπιστήμιο Πατρών (ΕΛΚΕ), και απευθύνονται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, που εδρεύει στο Αγρίνιο.

Στο πρόγραμμα, που είναι από τα παλαιότερα και πιο πετυχημένα καλοκαιρινά προγράμματα του Harvard (ξεκίνησε το καλοκαίρι του έτους 2002), συμμετέχουν φοιτητές τόσο από το Πανεπιστήμιο του Harvard όσο και από Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

Οι φοιτητές συμμετέχουν σε καθημερινά εντατικά σεμινάρια, εργάζονται σε εβδομαδιαίες και τελικές εργασίες με τα πρότυπα που θέτει το Harvard, συμμετέχουν σε εκδρομές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και στο τέλος του προγράμματος παραλαμβάνουν την επίσημη βαθμολογία τους από το Harvard.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας που συμμετέχει σε αυτή τη συνεργασία.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018. Αναλυτικές πληροφορίες στο: http://www.upatras.gr/el/node/7419.  

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ