Προκόπης Παυλόπουλος: Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Θοδωρής Παπαλουκάς είναι υπόδειγμα Αριστείας

«Γίνονται υπόδειγμα για όλους μας »

«Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Θοδωρής Παπαλουκάς μας δίνουν ένα πραγματικό υπόδειγμα Ανθρώπου και συμπεριφοράς. Πριν από όλα γιατί εκφράζουν την Αριστεία σ' όλο της το μέγεθος. Κάνουν αυτό που μπορούν να κάνουν, δείχνουν έτσι την προφανή υπεροχή τους και γίνονται υπόδειγμα για όλους μας ως προς το πώς μπορούμε να αναδείξουμε σ' αυτόν τον Τόπο τους Άριστους, να τους στηρίξουμε, για να δώσουν καθένας τους αυτό που μπορούν. Και το έχουμε ανάγκη, γιατί ο Τόπος μας δεν έδωσε πάντα σ' όλους τους ανθρώπους του τις δυνατότητες να αναδείξουν αυτό που έχουν μέσα τους», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον χαιρετισμό του κατά την βράβευση του Δημήτρη Διαμαντίδη και του Θοδωρή Παπαλουκά στην εκδήλωση για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (Σ.Π.Α.Κ.Ε.).

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε επίσης ότι συνακόλουθο της Αριστείας που εκπέμπουν οι Διαμαντίδης και Παπαλουκάς είναι και η σεμνότητα, καθώς «ο πραγματικά άριστος είναι σεμνός εκ φύσεως. Γιατί δεν έχει ανάγκη επιβεβαίωσης. Αποδεικνύει αυτό το οποίο είναι μέσα από την καθημερινή πράξη».

Πρόσθεσε ότι «ο πραγματικά Άριστος είναι «γεμάτος» και επιπλέον γνωρίζει πόσο πρόσκαιρα και παροδικά είναι αυτά, αν δεν συνοδεύονται από την πληρότητα την οποία έχει ο Άνθρωπος μέσα του».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στους Δημήτρη Διαμαντίδη και Θοδωρή Παπαλουκά να συνεχίσουν να διδάσκουν με το παράδειγμά τους τις επόμενες γενιές, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει την συμβολή του Σ.Π.Α.Κ.Ε. «ο οποίος μέσω των Παλαιμάχων συμμετέχει σ' αυτήν την τεράστια προσπάθεια ανάταξης του Τόπου και της Κοινωνίας μας και αποφυγής της ρήξης του κοινωνικού ιστού».-

Διαβάστε επίσης