Πάτρα: Ιδρύθηκε δανειστική βιβλιοθήκης ασθενών και συνοδών στο Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας».

στην Μονάδα Χημειοθεραπείας και στην Αιματολογική κλινική

Το Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του νοσοκομείου, σχεδίασε τη δημιουργία  δανειστικής βιβλιοθήκης στη Μονάδα Χημειοθεραπείας και στην  Αιματολογική κλινική  του νοσοκομείου μας, η οποία θα αφορά τους ασθενείς και τους συνοδούς των παραπάνω κλινικών.

Σκεπτόμενοι ότι  οι πολλαπλές επισκέψεις στην κλινική αποτελούν δυσάρεστη μονοτονία και οι ώρες αναμονής κουράζουν, ένα βιβλίο είναι το μέσο που μπορεί να οδηγήσει σε άλλους κόσμους, φανταστικούς, κρατώντας συντροφιά σε στιγμές περισυλλογής και ανάγκης για διαφυγή. Η διαδικασία αυτή ενδυναμώνει όχι μόνο τη ψυχική αλλά και τη σωματική υγεία.

Με τη σκέψη  αυτή δημιουργήσαμε τη δανειστική βιβλιοθήκη ασθενών &  συνοδών. Σε αυτή μας την πρωτοβουλία συνέβαλαν με τις χορηγίες τους η κα Αθηνά Χριστοπούλου Παθολόγος – Ογκολόγος του Γ.Ν. Πατρών μέσω του οργανισμού «Γυναίκες στην ογκολογία» και την 4η Μετεκπαιδευτική Συνάντηση για τον καρκίνο Ν/Δ Ελλάδας, οι εκδόσεις Μεταίχμιο, Κέδρος, Ψυχογιός  και η κα Τερέζα Αμπατάγγελου. Τους ευχαριστούμε όλους   γιατί συνέδραμαν  σε αυτό το αναγνωστικό ταξίδι των ασθενών μας και των συνοδών τους που θα αξιοποιήσουν έτσι δημιουργικά το χρόνο τους κατά τη διάρκεια της παραμονή τους στο νοσοκομείο.  

Για όσους επιθυμούν να μας προσφέρουν βιβλία για να εμπλουτίσουμε τη βιβλιοθήκη μας, μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας στο τηλέφωνο 2613601065.

Η βιβλιοθήκη λειτουργεί στο χώρο  αναμονής των δύο κλινικών για τους ασθενείς και τους συνοδούς  καθημερινά: από τις 8:30 έως τις 14:30.