Αυτή είναι η επιστολή Καμμένου με την οποία ζητά να αντιμετωπιστεί ως απλός πολίτης για τα βλήματα στην Σαουδική Αραβία

Την βούληση του να μην κάνει χρήση της προστασίας που του παρέχει, ως εν ενεργεία υπουργού, το άρθρο 86 του Συντάγματος, γνωστοποίησε με την επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο ΥΕΘΑ, κ. Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με το επίσημο περιεχόμενο της που δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα. 

Οπως πρώτο είχε γράψει το OnAlert, o κ. Καμμένος ζητάει μάλιστα να επιστραφεί η δικογραφία στην Τακτική δικαιοσύνη προκειμένου να καταθέσει ως απλός πολίτης, εκδηλώνοντας την επιθυμία του να συμβάλλει στην ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης. Νωρίτερα ο κ. Βούτσης σε ενημέρωση του είχε αναφέρει σχετικά με την επιστολή του πρόεδρου των ΑΝΕΛ: «Είναι μια πολιτική κίνηση, ένα σήμα προς τη δικαιοσύνη από τον ίδιο ότι είναι διατεθειμένος για τα ζητήματα που αναφέρονται στη δικογραφία να αντιμετωπιστεί ως απλός πολίτης», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και προσέθεσε ότι «ο κ. Καμμένος θέλει να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, την υπόθεση, χωρίς την προφύλαξη που του δίνει το άρθρο 86 του Συντάγματος»

Η επιστολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι η ακόλουθη:

Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2018


Κύριο
Νικόλαο Βούτση
Πρόεδρο της Βουλής
των Ελλήνων


Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως έχω ήδη δηλώσει και προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη, μετά τη διαβίβαση προς Υμάς, της Δικογραφίας για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, και παρ’ ότι δεν υπάρχει κατηγορία για οποιοδήποτε αδίκημα, σας δηλώνω ότι, απεκδύομαι κάθε προστασίας που μου παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος ως Υπουργού και ζητώ να επιστραφεί η δικογραφία προς την Τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου να καταθέσω ως απλός πολίτης και να συμβάλλω στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς καμία καθυστέρηση.