Θανατική ποινή σε νταντά που σκότωσε μητέρα και τα 3 της παιδιά

εβαλε φωτια στο σπιτι

Μια νταντά καταδικάστηκε σήμερα σε θάνατο στην Κίνα επειδή προκάλεσε εκουσίως πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε μια γυναίκα και τα τρία της παιδιά, σε μια υπόθεση που συγκλόνισε την Κίνα.

Το δικαστήριο της πόλης Χανγκτσού, στην ανατολική Κίνα, το οποίο εκδίκασε την υπόθεση, έκρινε ότι η 35χρονη νταντά Μο Χουαντζίνγκ έβαλε εκ προθέσεως φωτιά τον περασμένο Ιούνιο στο σπίτι της οικογένειας στην οποία εργαζόταν.

Το δράμα αυτό συγκλόνισε την Κίνα και καλύφθηκε σε μεγάλη έκταση από τα μέσα ενημέρωσης.

Τους έκλεβε για να πληρώσει χρέη

Η νταντά παρουσιάστηκε ως μανιώδης τζογαδόρος, η οποία είχε δανειστεί πολλές φορές ή είχε κλέψει χρήματα από τους εργοδότες της για να μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, η Μο ομολόγησε ότι η ίδια έβαλε τη φωτιά στο σαλόνι του διαμερίσματος της οικογένειας στην οποία εργαζόταν, το οποίο βρισκόταν στον 18ο όροφο πολυκατοικίας στην Χανγκτσού. Η νταντά ήθελε να την σβήσει αμέσως για να παραστήσει την ηρωίδα, ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσει να ζητήσει περισσότερα χρήματα από τους εργοδότες της.

Ωστόσο η φωτιά ξέφυγε από τον έλεγχό της και πρόλαβε μόνον η ίδια να γλιτώσει, αφήνοντας μέσα στο διαμέρισμα την 34χρονη μητέρα της οικογένειας και τα τρία της παιδιά, ηλικίας 6, 9 και 11 ετών αντίστοιχα, που πέθαναν από ασφυξία.

Ο 37χρονος πατέρας, ο Λιν Σενγκμπίν, ο οποίος απουσίαζε από το σπίτι την ώρα που σημειώθηκε η τραγωδία, είναι ο μόνος επιζών της οικογένειας.

«Η διαβολική γυναίκα τιμωρήθηκε εν τέλει από τον νόμο, καταδικάστηκε σε θάνατο», έγραψε σήμερα ο Λιν στον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo μετά την ανακοίνωση της καταδίκης της νταντάς.

Μια ένδειξη της έντονης συγκίνησης που προκάλεσε η υπόθεση αυτή στην κινεζική κοινή γνώμη είναι ότι ο λογαριασμός του Λιν στον Weibo, τον οποίο ενημέρωνε συνέχεια μετά τον χαμό των δικών του για την μάχη του στη δικαιοσύνη, έχει 2,3 εκατομμύρια «ακόλουθους».

Διαβάστε επίσης