Δυτική Αχαΐα: Σοβαρά προβλήματα στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι"

στον "αέρα" οι διαδικασίες

Παρέμβαση για τα θέματα εργασίας, έκανε η προέδρος της ΚΕΔΔΥ Πατρούλας Κοκκίνη στο Υπουργείο Εργασίας στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης. 

Η κ. Κοκκίνη στην τοποθέτηση της αφού καλωσόρισε την ηγεσία του υπουργείου εργασίας , παίρνοντας «πάσα» από μία τοποθέτηση του γ.γ κ. Νεφελούδη ο οποίος αναφέρθηκε στον εργασιακό «Καιάδα» ανέφερε ότι και οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι όλης της Ελλάδας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εργασιακή ομηρία διότι αν και έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ παρέχουν υπηρεσίες με συνεχόμενες συμβάσεις.

Με τη συνεχή παράταση των συμβάσεων ελλοχεύει ο κίνδυνος να κριθούν αντισυνταγματικές όπως συνέβη στον Τομέα Καθαριότητας, όπου επίτροπος αρνήθηκε να υπογράψει εντάλματα πληρωμών λόγω των συνεχών παρατάσεων.

Επίσης, η κ. Κοκκίνη, τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη ύπαρξης ενός θεσμικού πλαισίου από τα συναρμόδια Υπουργεία, διαχειριστική Αρχή και το νόμιμο φορέα εκπροσώπησης των εργαζομένων.

«Πρέπει να γνωρίζουμε το πλαίσιο , όπου με ασφάλεια Φορέας και εργαζόμενοι θα παρέχουμε υπηρεσίες. Από το 2011 δεν έχουμε υπογράψει καθηκοντολόγιο υπηρεσιών με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε εάν οι Κοινωνικοί λειτουργοί του προγράμματος Β.Σ.Σ  θα πρέπει να κάνουν κοινωνικές έρευνες , οι οποίες αφορούν ψυχιατρικά περιστατικά , εισαγγελικές παραγγελίες κ.α. Θέλουμε λοιπόν ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο στο οποίο θα κινούμεθα όπως παράδειγμα το Κ.Ε.Α», σημείωσε στην ομιλία της η κ. Κοκκίνη.

Τέλος, η πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός ακόμη Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π), διότι είναι μεγάλος ο αριθμός των παιδιών που θέλουν να εγγραφούν στα δύο υπάρχοντα Κέντρα.

Διαβάστε επίσης