Ριγανόκαμπος: Τι απάντησαν Φωτιού - Παπανάτσιου για καταυλισμό Ρομά και Πάρκο στους κατοίκους του Ανατολικού διαμερίσματος

στο πλαίσιο του 9ου περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου

Στο πλαίσιο  του Αναπτυξιακού Συνεδρίου η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και φορέων του Ανατολικού Διαμερίσματος είχαμε συναντήσεις για τα φλέγοντα θέματα του καταυλισμού και του Ανατολικού πάρκου με τους αρμόδιους υπουργούς.

Α. Μεταστέγαση Ρομά,  κατάργηση καταυλισμού

Μετά την ομιλία του εκπροσώπου μας στο συνέδριο και την ανάδειξη του προβλήματος,  έγινε συνάντηση με την αρμόδια υπουργό κ. Φωτίου, από την οποία ενημερωθήκαμε ότι προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση απαιτείται η συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων για την υπόδειξη χώρων υποδοχής εγκαταστάσεων ή τρόπων ένταξής τους στον κοινωνικό ιστό ώστε να αξιοποιηθούν οι υπάρχοντες χρηματικοί πόροι. Ο Δήμος της  έχει ζητήσει τη δημιουργία  μιας κινητής μονάδας υποστήριξης, λύση προσωρινή,   για όλους τους καταυλισμούς ή οικισμούς.

Β. Ανατολικό Πάρκο

Σε ειδική συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Παπανάτσιου, έγινε αναλυτική παρουσίαση του αιτήματός μας για την παραχώρηση στο Δήμο της έκτασης του παλιού σκουπιδότοπου για τη δημιουργία εγκαταστάσεων Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το δίκαιο των επιχειρημάτων μας και η τεκμηρίωσή τους έγιναν απόλυτα κατανοητά και μας υποσχέθηκε πλήρη υποστήριξη και θετική εισήγηση στο ΕΤΑΔ για την άμεση παραχώρηση.

Και στις δύο Υπουργούς παραδώσαμε πλήρεις φακέλους για τα παραπάνω θέματα.

Η απουσία του Δήμου Πατρέων  από το Συνέδριο, μας στέρησε τη μοναδική ευκαιρία για την από κοινού συζήτηση και υποβολή των προτάσεων και των αιτημάτων μας, ώστε να διεκδικήσουμε πιο δυναμικά και να πάρουμε τις απαραίτητες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση.

Συνεχίζουμε δυναμικά μέχρι την τελική λύση της αποκατάστασης των Δημοτών μας Ρομά με την μεταστέγασή τους και την απόδοση του συνολικού χώρου για τη Δημιουργία του Υπερτοπικού Πάρκου της πόλεως.

 

Διαβάστε επίσης