Καμμένος για τη Novartis: Δεν προκύπτει εμπλοκή πολιτικού - ΒΙΝΤΕΟ

σε τηλεοπτική εκπομπή του SBC

Για την υπόθεση της Novartis μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή του SBC o εκ των αντιπροέδρων της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι δεν προκύπτει εμπλοκή πολιτικού.

«Δεν προκύπτει ότι έχουν φύγει λεφτά από κάποιον άνθρωπο της novartis και να έχουν πάει σε κάποιον πολιτικό. Το σκάνδαλο υπάρχει. Υπήρχε σκάνδαλο χρηματισμού χιλιάδων γιατρών με υλικών ή άυλων τρόπων. Υπάρχει λογαριασμός στην Ελβετία της novartis που έχουν δοθεί χρήματα σε γιατρούς» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος.

«Όσα έχω διαβάσει από την δικογραφία δεν υπάρχει απόδειξη για μαρτυρίες κατά των πολιτικών και δεν υπάρχει η πληροφόρηση για το που οι άνθρωποι αυτοί έχουν αυτή την γνώση», είπε ακόμη ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Αυτά που λένε δεν μπορούν να αποδειχθούν. Είναι μεγάλη υπόθεση που σαφώς μπορούν να προκύψουν και άλλα στοιχεία. Τα αδικήματα έχουν διαγραφεί, αν υπάρχει κάτι θα πάει στο ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που δεν υπάρχει διαγραφή. Οπότε θα τους κυνηγήσουμε. Θα τους πάρουμε το κεφάλι που λέει ο λαός».

«Με όσα στοιχεία υπάρχουν αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας δόλος ή σκοπιμότητα από πολιτικό», επισήμανε ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Από ό,τι προκύπτει από το FBI οι μάρτυρες είναι στελέχη της novartis. Όπως περιγράφονται αυτές οι καταστάσεις μου μοιάζει ότι υπάρχουν κάποια εσωτερικά θέματα στη Novartis. Δηλαδή φαίνεται να ξεπλένονται χρήματα εντός της novartis και να έχει ξεσπάσει όλη αυτή η ιστορία».

«Οι μάρτυρες ήθελαν να αποποιηθούν δικές τους ευθύνες και να πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα. Νομίζω πως η υπόθεση θα γυρίσει στον εισαγγελέα και δεν θα γίνει προανακριτική στη Βουλή», είπε ακόμη ο Δημήτρης Καμμένος, ενώ τέλος ανέφερε πως ο « Πολάκης ως γιατρός γνώριζε το θέμα πριν. Δεν μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στον φάκελο».

Διαβάστε επίσης