ΝΟΔΕ Αχαϊας: Τι είπαν και τι δεν είπαν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο

Θα περίμενε κανείς ότι μετά από 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το πολυάριθμο υπουργικό κλιμάκιο (σχεδόν ολόκληρη η Κυβέρνηση) που κατέφθασε στην Πάτρα με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, θα έκανε κάποιου είδους απολογισμό για τα πεπραγμένα του.

Αντ΄αυτού ο εκάστοτε ομιλητής του Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη και τις δημοσιονομικές προοπτικές της χώρας μας αρκέστηκε σε γενικόλογες εξαγγελίες με επιστημονικοφανείς όρους, καταστρατηγώντας κάθε έννοια ορθολογισμού και αλήθειας.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το εύρος των ψευδών & ανακριβειών που εκτοξεύθηκαν το προηγούμενο διήμερο από τους Κυβερνώντες!

Ενδεικτικά σταχυολογήσαμε τα εξής, από την Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη:

 

ΕΙΠΕ: Η Ελλάδα έχει βιώσει από το 2009 οκταετή σχεδόν ύφεση και φέτος για πρώτη φορά φαίνονται τα θετικά αποτελέσματα (σ.σ. Ανάπτυξη 1.6%)

ΔΕΝ ΕΙΠΕ: Στην πραγματικότητα, Ανάπτυξη εν μέσω Κρίσης επιτεύχθηκε για πρώτη φορά το 2014 (σ.σ. 0.8%), σε πολύ δυσμενέστερο μάλιστα εγχώριο και διεθνές οικονομικό περιβάλλον. Αλλά τότε, δεν ήταν Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ…..

Εξάλλου, ο στόχος της Κυβέρνησης για το 2017 ήταν Ανάπτυξη 2.7%. Τι συνέβη και παρουσιάστηκε απόκλιση σχεδόν 50%, σε μια χρονιά που το παγκόσμιο αναπτυξιακό πρόσημο ήταν ιδιαίτερα θετικό και ο μ.ο. στην Ε.Ε. άγγιξε το 2.6%;

 

ΕΊΠΕ:  Ο μεγαλεπήβολος στόχος του για το 2018 είναι η «καθαρή και πλήρης έξοδος της Ελλάδας από τα Μνημόνια»

ΔΕΝ ΕΙΠΕ:

1. ότι υπάρχουν ψηφισμένα μέτρα ύψους 5,2 δις ευρώ που αφορούν εν είδει ενός νέου άτυπου Μνημονίου σε μείωση Συντάξεων, Εισοδημάτων και Αφορολόγητου.

2. ότι η Ελληνική Οικονομία θα παραμείνει σε στενή εποπτεία μέχρι να αποπληρώσει το 75% των δανείων που έχει λάβει από την Ε.Ε.

 

ΕΙΠΕ: «Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές».

ΔΕΝ ΕΙΠΕ: ότι δεν μπορούμε από τώρα να προεξοφλούμε

1. τί υποδοχή θα μας επιφυλάξουν οι Αγορές το ερχόμενο Καλοκαίρι και,

2. την δυνατότητα να αναβαθμιστεί η Πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας κατά 6 μονάδες ώστε να τοπoθετηθεί σε επενδυτική βαθμίδα.

 

ΕΙΠΕ: Επιτεύχθηκε πρωτογενές πλεόνασμα 2.2% το 2017.

ΔΕΝ ΕΙΠΕ: Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην μειωμένη δαπάνη για συντάξεις και λοιπές κοινωνικές πολιτικές ύψους 720 εκατ. Ευρώ που δεν εφαρμόστηκαν.

 

ΕΙΠΕ: Μπορούμε να προσβλέπουμε σε αύξηση των συντάξεων και των κοινωνικών βοηθημάτων.

ΔΕΝ ΕΙΠΕ: Την τελευταία τριετία έχουν περικοπεί τα επιδόματα των χαμηλοσυνταξιούχων κατά 500 εκατ. ευρ.ω, ενώ το 2019 το ΕΚΑΣ καταργείται οριστικά.

 

ΕΙΠΕ: Θα χορηγηθούν 44 εκατ. Ευρώ στον Δήμο Πατρέων και 21 εκατ. Ευρώ στον Δήμο Αγρινίου για παρεμβάσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

ΔΕΝ ΕΙΠΕ: Το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) των ανωτέρω Δήμων έχει εκπονηθεί ήδη από το 2016 και χρηματοδοτείται ήδη από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020».

Συνοψίζοντας, σε ένα χώρο πέριξ του οποίου κανονικά κινούνται εκατοντάδες λαθρομετανάστες, αλλά για τις επικοινωνιακές ανάγκες της Κυβέρνησης εκκαθαρίστηκε για το 2ήμερο του Συνεδρίου, ο Πρωθυπουργός και το Επιτελείο του αναλώθηκαν στην περιγραφή μιας εικονικής πραγματικότητας που ουτε οι ίδιοι πλέον δεν πιστεύουν και στην παροχή υποσχέσεων, λες και βρισκόμαστε σε Προεκλογική Περίοδο!

 

Αυτό το τελευταίο, είναι και το μόνο θετικό….

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ