Α. Τραχήλη: Ήρθαν να εξαγγείλουν (ξανά) και όχι ν’ αναγγείλουν

παρέμβαση για το περιφερειακό συνέδριο

«Ένα σύμπλεγμα καλών προθέσεων, χωρίς κοστολογημένες αναφορές και σαφή χρονοδιαγράμματα, σαν εκθέσεις ιδεών που θέλουν να κάνουν καλή εντύπωση αλλά στην βαθμολογία πάσχουν μιας και στερούνται τεκμηρίωσης».

Μ’ αυτό τον τρόπο σχολίασε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη τα όσα διημείφθησαν στο διήμερο συνέδριο της Πάτρας, μ’ αποκορύφωμα την παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τις, εν πολλοίς, αόριστες αναφορές – εξαγγελίες του ίδιου και των υπουργών του για τις μεγάλες προκλήσεις και ανάγκες της Δυτικής Ελλάδος.

«Ακούσαμε για το τρένο και την υπογειοποίηση του, για το θαλάσσιο μέτωπο, για το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου, για την Νομική Σχολή, για τον πρωτογενή τομέα, για το επιχειρείν, για την ανεργία και το φυσικό αέριο, για την Πατρών -Πύργου και για όλα τα υπόλοιπα αλλά, είναι προφανές, ότι μια υπεύθυνη κυβέρνηση που εργάζεται συστηματικά και δεν ανακαλύπτει πόλεις, νομούς και Περιφέρειες μόνο όταν η επικοινωνιακή ανάγκη το επιτάσσει, δεν εξαγγέλλει αλλά αναγγέλλει. Παρουσιάζει, δηλαδή, το αποτέλεσμα της δουλειάς της και όχι τις χιλιοειπωμένες προθέσεις της», τόνισε η κ. Τραχήλη.

Και πρόσθεσε: «Το ενθαρρυντικό είναι ότι, επιτέλους, η διαρκώς απούσα απ’ την Δυτική Ελλάδα κυβέρνηση εμφανίστηκε. Επίσης, ενθαρρυντικό είναι ότι ασχολήθηκε, έστω και για 48 ώρες, με τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις της περιοχής μας. Το απογοητευτικό είναι ότι η εμφάνιση της δεν συνοδεύτηκε από έργα, παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες με άμεσο, χειροπιαστό χαρακτήρα. Καμία κυβερνητική εξαγγελία που να έχει αμέσως εφαρμόσιμη αναφορά. Κάτι που ν’ αλλάζει το σήμερα, το τώρα, της Πάτρας, της Αχαΐας, της Δυτικής Ελλάδος. Και ως πολίτες, με δεδομένο ότι οι εκλογές δεν αργούν, δεν μπορούμε παρά να μεταφράζουμε με την έννοια που πρέπει τα συμπεράσματα του Συνεδρίου».     

     

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ