Πάτρα: Γιατί πρέπει να φτάσει γρήγορα το τρένο στο λιμάνι; "Φτερά" θα κάνουν τα χρήματα από την Ε.Ε. - Χρ. Σπίρτζης: Όποιος έχει αντίρρηση να το πει τώρα! - ΒΙΝΤΕΟ

ΤΊ ΕΊΠΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Μεταξύ των εξαγγελιών, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που έγινε στην Πάτρα,  είπε για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή: 

 "Η γραμμή πρέπει να φτάσει εγκαίρως στο νέο λιμάνι της Πάτρας γιατί θα υποχρεωθούμε να επιστρέψουμε πολλά χρήματα στην Ε.Ε." αναγνωρίζοντας τον χρονικό κίνδυνο. Σημείωσε επίσης, ότι έχει γίνει εξαντλητικός διάλογος με το Δήμο Πατρέων για το πέρασμα της γραμμή μέσα από το κέντρο της Πάτρας, μέχρι τον Άγιο Ανδρέα και μετά στο νέο λιμάνι της Πάτρας. Και πρόσθεσε: «Μην αλλάξουμε όμως πάλι γνώμη και σε αυτό το κομμάτι όταν πάμε να το εκτελέσουμε. Όποιος έχει αντίρρηση να το πει τώρα».

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η μελέτη αναμένεται να είναι έτοιμη σε 6 με 7 μήνες και από το αποτέλεσμά της θα εξαρτηθεί εάν θα υπάρξουν τελικά οι αλλαγές του αρχικού σχεδιασμού ή όχι ενώ οι εργασίες θα διεξαχθούν από τον εργολάβο που έχει αναλάβει τα έργα υποδομής στο τμήμα από τον Ψαθόπυργο μέχρι το Ρίο, δηλαδή την Ιταλική GD Infrastrutture η οποία έχει στενές σχέσεις με την ελληνική Μηχανική.

Τί είπε επίσης και για την Πατρών Πύργου: 

 

 

Διαβάστε επίσης