ΣΥΡΙΖΑ: Το σημερινό συλλαλητήριο διέψευσε πλήρως τις προσδοκίες των διοργανωτών του

"Το σημερινό συλλαλητήριο διέψευσε πλήρως τις προσδοκίες των διοργανωτών του, οι οποίοι όλες τις προηγούμενες μέρες ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη της μαζικότητας, συνεπικουρούμενοι από μια μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, που λειτούργησαν ως χορηγός επικοινωνίας του" αναφέρει σε σχόλιο του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

"Το εθνικιστικό και μισαλλόδοξο μήνυμα που εξέπεμψαν οι ομιλίες, η παρουσία σύσσωμης της Χρυσής Αυγής καθόρισαν το μήνυμά του. Επιπλέον, η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ανέδειξε την τυχοδιωκτική στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο δεν διστάζει να τζογάρει σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ακροδεξιά για να διχάσει τον ελληνικό λαό και να εκμεταλλευτεί τις πατριωτικές ανησυχίες του. Η στάση του Κ. Μητσοτάκη στο ζήτημα αυτό αποτελεί μνημείο υποκρισίας και ανευθυνότητας, καθώς δεν τολμά να καταθέσει στον δημόσιο διάλογο ξεκάθαρη θέση για το θέμα της ονομασίας, παρόλο που κατά το πρόσφατο παρελθόν το διαχειρίστηκε η ΝΔ ως κυβέρνηση" σημειώνει το σχόλιο και καταλήγει:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της γείτονος χώρας. Η ειρηνική συνύπαρξη των λαών, η ασφάλεια και η σταθερότητα στα Βαλκάνια αποτελεί το ισχυρότερο εχέγγυο για την εξασφάλιση των εθνικών συμφερόντων και εκφράζει το αίτημα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για ένα μέλλον πέρα από αδιέξοδους και ανώφελους απομονωτισμούς".

Διαβάστε επίσης