Πάτρα: Συνέχεια σήμερα της δίκης για τον θάνατο της Σεμέλης Αντύπα ..στο "Πεπανός"

πνίγηκε στην πισίνα κολυμβητηρίου το 2014
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείου Πατρών θα συνεχιστεί σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου η δίκη για το θάνατο της 28ρονης Σέμελης Αντύπα που πνίγηκε το 2014 στην πισίνα του κολυμβητηρίου Πεπανός στην Πάτρα.Η δίκη είχε αναβληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η μητέρα της 28χρονης είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας με την οποία στράφηκε εναντίον της τότε διοίκησης του Παμπελοποννησιακού εθνικού αθλητικού κέντρου Πατρών και κατά ενός ακόμη προσώπου που εκείνη την ημέρα εκτελούσε χρέη προπονητή στο Ναυτικό όμιλο Πατρών.

Στη μήνυση αναφέρεται πως την ώρα που έγινε το τραγικό περιστατικό στον χώρο του κολυμβητηρίου δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες και νοσηλευτές, όπως προβλέπεται από τον νόμο, αν και σύμφωνα και με το καταστατικό, πρέπει να υπάρχουν στο ΠΕΑΚ τρεις ναυαγοσώστες και τέσσερις νοσηλευτές.

Η άτυχη κοπέλα εντοπίστηκε στον πάτο της πισίνας από έναν φίλο της, καθηγητή φυσικής αγωγής, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στις κολυμβητικές εγκαταστάσεις την ίδια ώρα.

Πριν μπει στη δικαστική αίθουσα ανέφερε   πώς δεν σεβάστηκαν την κόρη της "ούτε στη ζωή ούτε στο θάνατό! Είμαι εδώ για να τιμωρηθούν αυτοί που ευθύνονται και να υπάρξει παραδειγματισμός".

H δίκη αναβλήθηκε για τις 5 Φεβρουαρίου καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν γινόταν να προχωρήσει η διαδικασία αφού απουσίαζε ο ιατροδικαστής ο οποίος εξέτασε το άψυχο σώμα της άτυχης κοπέλας.

Να σημειώσουμε ότι η δίκη για την υπόθεση έχει αναβληθεί κι άλλες φορές εξαιτίας της απουσίας του συγκεκριμένου μάρτυρα. Μάλιστα οι δικηγόροι της οικογένειας της κοπέλας ζήτησαν την βίαιη προσαγωγή του στο δικαστήριο η οποία και δεν έγινε.

Διαβάστε επίσης