Πάτρα: Βροχερή Κυριακή

αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός στην Πάτρα σήμερα Κυριακή 4 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την ΕΜΥ θα έχει βροχές καθόλη τη διάρκεια της ημέρα , ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-14 βαθμούς. Τις πρωινές ώρες θα είναι ενισχυμένοι οι άνεμοι καθώς θα φθάσουν και τα 4 μποφόρ. 

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, τοπικές βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο και αυξημένες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα με πιθανότητα λίγων βροχών τοπικού χαρακτήρα, περιμένουμε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στη Θράκη και κυρίως στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της βορειοδυτικής χώρας με υψόμετρο έως 1000 περίπου μέτρα. Μετά το μεσημέρι πάντως ο καιρός στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας θα βελτιωθεί. ενώ μέχρι το βράδυ οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης, με αποτέλεσμα οι βροχές να έχουν χαρακτήρα λασποβροχών και η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 9 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 15, στην Ήπειρο από 7 έως 14 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 17, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 20 και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 17 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς σχεδόν μέτριους. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 6 έως 7 και στην αρχή της ημέρας τοπικά 8 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα παρουσιάσουν εξασθένηση και το βράδυ στα δυτικά πελάγη θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς μέτριους έως ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, αλλά μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς σχεδόν μέτριους έως μέτριους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και βελτίωση του καιρού το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης