Βαθμός στη Λεωφόρο μετά από 42 χρόνια για τον Παναιτωλικό

Σημαντικό βαθμό (τον πρώτο μετά από το 1976) πήρε ο Παναιτωλικός κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ενώ θα μπορούσε να είχε πάρει το «τρίποντο», αν δεν έβρισκε σε μεγάλη μέρα τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Το παιχνιδι έληξε 0-0.

Σε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο όπου οι δύο ομάδες αμύνθηκαν καλά και αμφότερες δεν έδωσαν χώρο στον αντίπαλο για να δημιουργήσει, ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να έχει προηγηθεί από το 16ο λεπτό, όταν η καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μοράρ σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών του Βλαχοδήμου. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να διασπάσει την άμυνα των «καναρινιών», βρίσκοντας απέναντί του όμως έναν καλά διαβασμένο αντίπαλο. Στο 24ο λεπτό το «τριφύλλι» θα μπορούσε να προηγηθεί μετά από το τραγικό λάθος του Ροντρίγκες που έστρωσε τη μπάλα στον Δώνη, όμως ο Κυριακίδης με τη βοήθεια του Μιχάι σταμάτησε το σουτ του νεαρού επιθετικού.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός δεν έριξε την απόδοσή του, ενώ αντιθέτως ήταν αυτός που είχε τις κλασσικές ευκαιρίες για να φύγει με τους τρεις βαθμούς από τη Λεωφόρο. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος απέδειξε γιατί θεωρείται ίσως ο πιο ταλαντούχος Έλληνας τερματοφύλακας της ηλικίας του και «κατέβασε τα ρολά», αρχικά στην κεφαλιά του Κλέσιο στο 59’ και έπειτα στα σουτ του Ντίας και του Μαρινάκη στο 62’, μην αφήνοντας περιθώρια αμφισβήτησης για το ποιος ήταν ο MVP της αναμέτρησης. Στο 88’ ο Τραϊανός Δέλλας πέρασε και τρίτο κεντρικό αμυντικό, ουσιαστικά κλειδώνοντας το αποτέλεσμα, μη θέλοντας να ρισκάρει περισσότερο για τη νίκη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης πέρασε ως αλλαγή ο Γουίλιαν, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία.

Πως παρατάχθηκαν οι ομάδες:
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παράταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-4-1-1. Αναλυτικότερα επέλεξε τον Βλαχοδήμο στο τέρμα. Τους Γιόχανσον, Κολοβέτσιο, Οικονόμου και Ινσούα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Αμυντικούς μέσους τον Κάτσε και τον Κουρμπέλη. Τον Χατζηγιοβάνη δεξιά στο κέντρο και τον Λουντ αριστερά, ενώ ο Άλτμαν ξεκίνησε λίγο πίσω από τον Δώνη που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Για τον Παναιτωλικός ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε το 4-1-4-1. Συγκεκριμένα, τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια. Τους Μαρινάκη, Ροντρίγκες, Μιχάι και Τσοκάνη στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Αμυντικό μέσο τον Πάουλο. Κεντρικούς Μέσους τον Ντίας και τον Βασιλούδη, ενώ δεξιά και αριστερά στο κέντρο, Κλέσιο και Ρόσα αντίστοιχα. Μόνος του στην επίθεση αγωνίστηκε ο Βλαντ Μοράρ.

Συνοψίζοντας:
MVP: Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος με τις εξαιρετικές αποκρούσεις του στην κεφαλιά του Κλέσιο στο 59’ και έπειτα στα σουτ του Ντίας και του Μαρινάκη στο 62’ ήταν αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος του γηπέδου, χαρίζοντας την ισοπαλία σε έναν κακό Παναθηναϊκό.

Η σφυρίχτρα: Σε γενικές γραμμές καλή διαιτησία από τον Τζήλο με κατά κύριο λόγο σωστές υποδείξεις φάουλ και κάρτες όπου και όταν έπρεπε. Παρόλα αυτά υπάρχει η αμφισβητούμενη φάση στο 32’ όταν ο Δώνης έπεσε μέσα στη μεγάλη περιοχή και αν υπάρχει επαφή με τον Τσοκάνη, τότε είναι πέναλτι που δεν είδε ο διαιτητής.

Οι πάγκοι: Πολύ καλό στήσιμο για άλλη μία φορά από τον Τραϊανό Δέλλα με σαφέστατα βελτιωμένη αμυντική λειτουργία και τον Παναιτωλικό να δείχνει μία συνέχεια στην απόδοσή του που έλειπε από τα προηγούμενα παιχνίδια. Συγκεκριμένα τα «καναρίνια» δεν είχαν μόνο ένα καλό 45λεπτο αλλά ανέβηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και είχαν τις ευκαιρίες να πάρουν το παιχνίδι. Για τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης δοκίμασε να ξεκινήσει βασικό τον Κάτσε, ο οποίος δεν τον δικαίωσε, ενώ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 78’ προσπαθώντας να δώσει την ώθηση από τον πάγκο που χρειαζόταν το «τριφύλλι», χωρίς όμως να τα βελτιώσει ουσιαστικά την εικόνα της ομάδας του.

 Η φάση: Η μεγάλη διπλή απόκρουση του Βλαχοδήμου στο 62’ που κράτησε το 0-0 για τον Παναθηναϊκό. Αν εκεί ο «Τίτορμος» έπαιρνε κεφάλι στο σκορ, ίσως ο Παναιτωλικός να έφευγε με το πρώτο του τρίποντο από τη Λεωφόρο.

Ξεχώρισαν: Από τον Παναιτωλικό ξεχώρισε για άλλη μία φορά ο Τσοκάνης που είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένος στα τελευταία παιχνίδια και βοήθησε τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά, ενώ «βράχος» στην άμυνα των «καναρινιών» ήταν για άλλον ένα αγώνα ο Ενέα Μιχάι.

agriniopress

 

Το φιλμ του αγώνα:
Α’ Ημίχρονο
16’ Καταπληκτική εκτέλεση φάουλ από τον Βλαντ Μοράρ, με τη μπάλα να σταματάει στη συμβολή των δοκών του Βλαχοδήμου!
24’ Τρομακτικό λάθος του Ροντρίγκες που σέρβιρε τη μπάλα στον Δώνη και εκείνος έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή πιεζόμενος από τον Μιχάι, με τον Κυριακίδη να βρίσκει τη μπάλα όσο χρειάζεται για να καταλήξει κόρνερ.
27’ Κίτρινη κάρτα στον Ντίας για μαρκάρισμα στον Άλτμαν.
34’ Εκτέλεση κόρνερ του Χατζηγιοβάνη με τη μπάλα να βρίσκει στον Μαρινάκη και να καταλήγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη.
41’ Σέντρα Ινσούα από αριστερά και κεφαλιά του Χατζηγιοβάνη, πέρασε πλάγια και ψηλά άουτ.
45’ Κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία στον Κουρμπέλη.
Β’ Ημίχρονο
54’ Δυνατό, χαμηλό σουτ του Χατζηγιοβάνη έξω από τη μεγάλη περιοχή, κόντραρε σε πόδι παίκτη του Παναιτωλικού και κατέληξε κόρνερ, ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Παναιτωλικού.
59’ Τεράστια ευκαιρία για τον Παναιτωλικό να ανοίξει στο σκορ με κεφαλιά του Κλέσιο από τα όρια της μικρής περιοχής έπειτα από όμορφη σέντρα του Μοράρ από αριστερά, όμως ο Βλαχοδήμος με μία μεγάλη επέμβαση κράτησε το 0-0!
62’ Νέα μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Παναιτωλικό να προηγηθεί με τον Βλαχοδήμο να κάνει απίστευτη διπλή απόκρουση, αρχικά στο σουτ του Ντίας έξω από τη μεγάλη περιοχή και έπειτα σε σουτ από τετ-α-τετ με τον Μαρινάκη!
70΄Παράλληλη σέντρα του Κλέσιο από δεξιά στον Μοράρ, με το σουτ του Ρουμάνου μέσα από τη μεγάλη περιοχή να ανακόπτεται από τον Γιόχανσον.
82’ Σουτ του Λουντ μετά από κεφαλιά πάσα του Δώνη, ψηλά άουτ.
89’ Μεγάλη απόκρουση από τον Κυριακίδη σε γυριστό του Μυστακίδη μέσα από την μεγάλη περιοχή, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα, Κάτσε, Κουρμπέλης (46’ Μυστακίδης), Χατζηγιοβάνης (70’ Κουλιμπαλί), Λουντ, Άλτμαν (78’ Μπουζούκης), Δώνης.
Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Ροντρίγκες, Μιχάι, Τσοκάνης, Πάουλο, Ντίας, Βασιλούδης (88’ Χαντάκιας), Κλέσιο (78’ Γουίλιαν), Ρόσα (93’ Νταλακούρας), Μοράρ.

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος
A’ βοηθός: Αντώνιος Δίπλαρης
Β’ βοηθός: Παντελής Σπυρόπουλος
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας

Διαβάστε επίσης