Πάτρα: Ζητά δικαίωση ο δημοτικός υπάλληλος που ακρωτηριάστηκε - Τι λέει το πόρισμα

Χειροβομβίδα που χρησιμοποιεί το Πολεμικό Ναυτικό (αμερικάνικου τύπου) υποδεικνύεται από το πόρισμα που εκδόθηκε ως η αιτία της έκρηξης σε κατασχεμένα από το δημόσιο αντικείμενα, που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό και εν τέλει τον ακρωτηριασμό σε τμήμα του ενός άνω άκρου εργαζόμενου στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Πατρέων.

Το πόρισμα βρίσκεται στην κατοχή του εργαζόμενου Σπύρου Τσάκαλου. Περιγράφονται στις σελίδες του και άλλα αντικείμενα, τα οποία ασφαλώς και δεν είναι «διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά και σκαφτικά εργαλεία, κράνη, δύο τραπέζια, πλαστά διαβατήρια κλπ», όπως ανέφερε το έγγραφο του Πρωτοδικείου Πατρών με το οποίο ζητήθηκε η μεταφορά τους στο χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων της Ξερόλακκας.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 2017. Στο διάστημα που μεσολάβησε δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό. Ο Δήμος Πατρέων είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή να υπάρξει άμεση και υπεύθυνη πληροφόρηση για το συμβάν, εκφράζοντας την έκπληξή του επειδή στο υπό απόσυρση υλικό υπήρχε οπλισμός.

Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος στην επιστολή του, μια μέρα μετά το ατύχημα, είχε «καρφώσει» το Πρωτοδικείο Πατρών δημοσιοποιώντας έγγραφο προς το τμήμα κοινοχρήστων χώρων από τις 11 Οκτωβρίου, στο οποίο περιγράφονται τα είδη απορριμμάτων που κλήθηκε η δημοτική υπηρεσία να μεταφέρει στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακας. Όσον αφορά στην αποκατάσταση του χεριού του άτυχου εργαζόμενου, για το πρόσθετο μέλος απαιτείται ένα μεγάλο ποσό πάνω από 25.000 ευρώ. Σε πρώτη φάση. Στη συνέχεια και άλλα χρήματα.

Διαβάστε επίσης