Υπόθεση Ειρήνης Λαγούδη: Το μαύρο Nissan με τους δύο ύποπτους - Ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Δυτικής Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ.

τι ειπαν στο φως στο τουνελ

Μια σημαντική μαρτυρία που έφτασε στο «Τούνελ» ανοίγει νέο δρόμο στις έρευνες για την Ειρήνη Λαγούδη.

Ο μάρτυρας έκανε λόγο για την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, μια μέρα πριν βρεθεί νεκρή μέσα στο αυτοκίνητο της. Τα όσα είπε κρίθηκαν ιδιαίτερα σοβαρά και θα εξεταστούν από τις Αρχές.

«Ο ένας έριχνε κάτι στη λίμνη και ο άλλος δίπλα στο αυτοκίνητο…»

Ο μάρτυρας που είναι κάτοικος Αθηνών, το Σαββατοκύριακο των Φώτων φιλοξενήθηκε στην περιοχή της λίμνης Τριχωνίδας.
Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου με την παρέα του ξεκίνησαν με δύο αυτοκίνητα για να εξερευνήσουν τη λίμνη ακολουθώντας έναν δύσβατο χωματόδρομο από το χωριό όπου έμεναν, που οδηγεί στις όχθες της. Είδαν το αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη και αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στον μάρτυρα ήταν το ασυνήθιστο χρώμα του και το γεγονός πως υπήρχαν πέτρες κοντά στα λάστιχα. Σκέφτηκε πως ο οδηγός του θα δυσκολεύτηκε πολύ να οδηγήσει το αυτοκίνητο σε εκείνο το σημείο, λόγω του ανώμαλου εδάφους.
Στον τόπο ένα άλλο αυτοκίνητο τους κίνησε υποψίες. Ένα αγροτικό μαύρο Nissan με δύο γράμματα στην πινακίδα κυκλοφορίας, βρισκόταν σταματημένο στο δρόμο. Ήταν χτυπημένο στο μπροστινό δεξί φτερό και στην καρότσα είχε ένα κλουβί για σκυλιά που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί. Ένας άνδρας περίπου 25 χρόνων, βρισκόταν πάνω στο καπό του αυτοκινήτου. Ένας άλλος γύρω στα 35 που είχε περασμένο πάνω του ένα ασύρματο, στεκόταν στις όχθες της λίμνης και εκείνη την ώρα πέταξε κάτι στο νερό. Και οι δύο φορούσαν στολές κυνηγών αλλά δεν κρατούσαν όπλα.
Οι φίλοι φοβήθηκαν από την στάση τους και συνέχισαν την πορεία τους. Το αγροτικό με τους δύο άνδρες τους ακολούθησε για περίπου τρακόσια μέτρα ώσπου έστριψαν σε έναν ελαιώνα.
Λίγες μέρες αργότερα έμαθαν από τις ειδήσεις πως στο χρυσαφί αυτοκίνητο βρέθηκε νεκρή η 44χρονη μητέρα.
Σύμφωνα με τον μάρτυρα που θα καταθέσει στις Αρχές, οι επιβάτες του αγροτικού αυτοκινήτου είχαν σίγουρα δει το Ford Ka της Λαγούδη.

Συγγενείς και φίλοι επιμένουν στην εκδοχή της δολοφονίας. Ψάχνουν για στοιχεία και δεν δέχονται την αυτοχειρία που δείχνει η έρευνα των Αρχών.

«Να βρούμε την αλήθεια…»

Σε ζωντανή σύνδεση μέσω Skype ο ξάδελφος της άτυχης μητέρας, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, ανέφερε:
«Για μας σαν οικογένεια επιβάλλεται να βρούμε την αλήθεια. Ακούσαμε για διαπληκτισμούς, μεγάλες διαδρομές, όλα αυτά μας αποκάλυψαν μια εικόνα που δεν γνωρίζαμε πριν. Υπάρχουν ερωτήματα. Κάποιες κενές ώρες μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε νεκρή, για τις οποίες δεν έχουμε καμία πληροφορία και απευθύνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι, να μας βοηθήσει.Η Ρηνούλα ήταν μια γυναίκα με οικονομική επιφάνεια, για την οποία εύκολα θα γινόταν στόχος», τόνισε ο Γιώργος Ζήκος.
Είπε ακόμη πως σύμφωνα με τον αδελφό της το ποσό από την πρόσφατη αγοραπωλησία ενός κτήματος, έχει βρεθεί.
Αναφορικά με το αν της είχε χορηγηθεί κάποια ουσία όπως φάνηκε από τους προσωπικούς της ιατρικούς φακέλους, ο ξάδελφος της είπε:
«Γενικά η Ειρήνη δεν έκανε χρήση φαρμάκων. Όντως της συνταγογραφήθηκε κάποιο φάρμακο στις 27 Νοεμβρίου και η συνταγή εκτελέστηκε στις 29 του μήνα. Αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι πήρε το φάρμακο, ούτε ότι υπέστη τις πιθανές του παρενέργειες. Κι έτσι να ήταν πέρασε πολύς καιρός από τότε».

Μια σημαντική μαρτυρία που έφτασε στο «Τούνελ» αναφερόταν στην ημέρα της εξαφάνισης της Ειρήνης, στις 6 Ιανουαρίου.
Κάτοικος της περιοχής την είδε να περνά στις δύο και μισή το μεσημέρι από το χωριό Κάτω Μυρτιά, με κατεύθυνση την λίμνη Τριχωνίδα. Το χωριό από τη λίμνη, απέχει περίπου πέντε χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με μία άλλη πληροφορία που δόθηκε στην εκπομπή, λίγο αργότερα θεάθηκε στη διασταύρωση προς Θέρμο, κοντά στην καφετέρια «Ξύλινο».

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της άτυχης μητέρας Αναστάσιος Δέδες, είπε στο «Τούνελ»:
«Κατά τη γνώμη μου στο όχημα που εξέτασα παρουσία της προανακριτικής Αρχής και δικηγόρων της οικογένειας, υπήρξε μικρή ποσότητα καυσίμου. Εντόπισα μία εστία στο κάθισμα του οδηγού, μία στο κάθισμα του συνοδηγού και μία μικρότερης έντασης στα πίσω καθίσματα. Η αιθάλη είχε σκεπάσει όλο το μέρος του αυτοκινήτου κυρίως το μπροστινό.
Εκτιμώ ότι το ρολόι του αυτοκινήτου σταμάτησε στις οκτώ παρά είκοσι, όταν και έσβησε η φωτιά. Στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου υπήρχε ένα πλαστικό τελάρο με πατάκι που δεν είχαν καεί. Εκεί στο ένα από τα κορδόνια της εταζέρας ήταν προσαρμοσμένο ένα κομμάτι βαμβάκι, δεμένο με μια ψιλή κορδέλα. Στο εσωτερικό υπήρχε μυρωδιά από πετρέλαιο, αλλά μπορεί να ήταν από μείγμα εύφλεκτων υλικών. Το μπιτόνι των είκοσι λίτρων που βρέθηκε στο αμάξι, εξετάζεται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια».

Από την πλευρά της η νομική εκπρόσωπος της οικογένειας Έφη Τσιλικιώτη, ανέφερε:
«Η οικογένεια ψάχνει τα πάντα και τους πάντες. Μετά τη μήνυση για ανθρωποκτονία που υποβάλλαμε, η δικογραφία έχει επιστρέψει στην Ασφάλεια Αγρινίου για συμπληρωματικές έρευνες. Έγινε και δεύτερη αυτοψία στο αυτοκίνητο και συγκεντρώνουμε συνεχώς στοιχεία».

Ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Δυτικής Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ.:

Για πρώτη φορά, το συνδικαλιστικό όργανο των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας, παίρνει επίσημα και δημόσια θέση, αναφορικά με τις καταγγελίες της οικογένειας της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, σχετικά με τους χειρισμούς της τοπικής αστυνομίας, γύρω από την υπόθεση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωσης Αξιωματικών Δυτικής Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ.:

«Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων που αφορούν την διερεύνηση των συνθηκών θανάτου 44χρονηςημεδαπής στην περιοχή της Ακαρνανίας, η Ένωσή μας θέλει να εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της προς τις αστυνομικές αρχές που έχουν αναλάβει τις έρευνες, καθώς και τις δικαστικές αρχές που προΐστανται αυτών. Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν αποδείξει πως λειτουργούν με επαγγελματισμό, αμεροληψία, μεθοδικότητα και πάνω από όλα με αποτελεσματικότητα και μπορούν να φέρουν εις πέρας σοβαρές και δύσκολες υποθέσεις.

Σεβόμενοι τη μυστικότητα της προανάκρισης, τον πόνο της οικογένειας της εκλιπούσης καθώς και τις προσπάθειες των συναδέλφων μας για την διαλεύκανση της υπόθεσης, θεωρούμε πως δημόσιες τοποθετήσεις που θίγουν το κύρος των Αρχών και προσβάλουν την αξιοπρέπεια των αστυνομικών, είναι καταδικαστέες, δεν βοηθούν στην αποκάλυψη της αλήθειας και προκαλούν δυσχέρειες στις έρευνες των αστυνομικών και δικαστικών αρμόδιων Αρχών».

Πηγη: aggeliki nikolouli.gr και sinidisi.gr

 

Διαβάστε επίσης