Πάτρα: Το έγγραφο του ΟΣΕ που "αποκαλύπτει" τα σχέδια για τον Προαστιακό - Τι λέει πρόσφατη μελέτη ΦΩΤΟ

τι έχει αποφασιστεί απο τον οργανισμο

Μια περιβαλλοντική μελέτη που τροποιήθηκε "μαρτυρά" τους σχεδιασμούς του ΟΣΕ για την τύχη του Προαστιακού σιδηρόδρομου. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr η κατασκευή της νέας σύγχρονης γραμμής θα επηρεάσει τον προαστιακό , καθώς θα χρειαστεί για μικρά χρονικά διαστήματα να μην λειτουργεί, αλλά δεν υπάρχει θέμα διακοπής του δρομολογίου, που είναι από τα πλέον κερδοφόρα πανελλαδικά για τον Οργανισμό.

Συγκεκριμένα σε τροποποίηση των περιβαλλοντικών μελετών που έγινε τον Αύγουστο 2017 και αφορά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ή προγραμματίζονται , για την κατασκευή της νεας γραμμής του τρένου, όπως φαίνεται και στο έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, ο ΟΣΕ αποφάσισε τη διατήρηση της γραμμής του προαστιακού , προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα και να διατηρηθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες της πόλης. Δεδομένου ότι λήφθηκε υπόψιν ο αριθμός των ατόμων που εξυπηρετούνται καθημερινά και τα οποία σε άλλη περίπτωση θα κινούντο στο κέντρο της πόλης με ΙΧ. 

Εξάλλου με πρόσφατες δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Θανάσης Βούρδας σημείωσε πως: Λόγω των εργασιών για την καινούργια ηλεκτροκίνητη γραμμή του τρένου θα υπάρξουν διακοπές των δρομολογίων για μικρά χρονικά διαστήματα, ωστόσο αυτά θα είναι προγραμματισμένα, θα ανακοινώνονται εγκαίρως και θα αντικαθιστούνται από δρομολόγια λεωφορείων.

Οπως μάλιστα υπογράμμισε δεν είναι προγραμματισμένη καμιά διακοπή τον Φεβρουάριο.

 

Διαβάστε επίσης