Διαψεύδει το "φρένο" για τον Προαστιακό της Πάτρας ο Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών: "Ας μην βιάζονται κάποιοι, γιατί απλά θα τους μείνει η λάσπη"

θα μιλήσει και στα μμε

Σχολιάζοντας ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών,Θάνος Βούρδας, την ειδησειογραφία του τοπικού τύπου στην Πάτρα για το θέμα του Προαστιακού,ανέφερε πως 
πρόκειται για  δηλώσεις αναρμόδιων που απλά γίνονται   για εντυπώσεις και έκφραση άγχους ενόψει του Περιφερειακού Συνεδρίου της Δυτικής Ελλάδας. 


"Ας μην βιάζονται κάποιοι, γιατί απλά θα τους μείνει η λάσπη" είπε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών σύμφωνα με το http://mixanodigoiose.blogspot.gr, τονίζοντας ότι τις επόμενες μέρες θα συνομιλήσει και με εκπροσώπους του τοπικού τύπου για το θέμα για να ξεκαθαρίσει η πραγματικότητα. 

Στο μεταξύ, σαν "βόμβα" έπεσε χθες η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζει ότι θα έπρεπε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ να είχαν βρει εναλλακτικές λύσεις, για την έλευση του τρένου στην Πάτρα, κάτι που ζητούσαν εδώ και καιρό οι φίλοι του Προαστιακού, χωρίς εγκαίρως να έχουν εισακουστεί. Πληροφορίες, αναφέρουν ότι δεν διατίθενται στον ΟΣΕ στην Πάτρα ούτε εισιτήρια, παρά το γεγονός ότι έχουν εγκαίρως ζητηθεί. Ο τοπικός Προιστάμενος ζητησε την προμήθεια νέων εισιτηρίων καθώς σε λίγες ημέρες δεν θα είναι  δυνατή η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, λόγω εξάντλησής των υπαρχόντων και η απάντηση που έλαβε είναι ότι "αδυνατούμε να εκτελέσουμε την παραγγελία σας".

Συγκεκριμένα σε δηλωσή του ο κ. Αλεξόπουλος σημείωσε:

Η έλευση του τρένου στο νέο λιμάνι της Πάτρας είναι πλέον απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε. Η οικονομική ζωή της ευρύτερης περιοχής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνδυασμένες μεταφορές και το τρένο μπορεί να παίξει το βασικό μοχλό ανάπτυξής της.

Η Περιφέρεια εκτός των άλλων έχει δώσει μεγάλο βάρος και στη λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου, ως φτηνού και λαϊκού μέσου μεταφοράς αστικά αλλά και περιαστικά, χρηματοδοτώντας και την κατασκευή των υποδομών για τη λειτουργία του προαστιακού έως και την Κ. Αχαΐα.

Βασική προϋπόθεση σε όλες τις συζητήσεις για την κατασκευή των υποδομών του νέου τρένου προς την Πάτρα, ήταν και η παράλληλη λειτουργία του προαστιακού ήδη λειτουργούντα σιδηροδρόμου. Ήδη όμως εκτελείται εργολαβία αποξήλωσης των υπαρχόντων γραμμών για την κατασκευή υποδομής της νέας γραμμής από τον Ψαθόπυργο έως την Κανελλοπούλου.  

Αυτό θα οδηγήσει στην παύση λειτουργίας του προαστιακού για χρόνο που δεν μπορεί να προσδιοριστεί, αφού δεν υπάρχει στον ορίζοντα εικόνα για την έναρξη κατασκευής των υπολοίπων έργων της νέας γραμμής. Θεωρώ ότι είναι επιτακτική ανάγκη και καθήκον όλων μας να ζητήσουμε από την κυβέρνηση που για 2 ημέρες θα βρίσκεται στην Πάτρα, εξηγήσεις και λύσεις για το κορυφαίο αυτό ζήτημα.

Κάθε ολιγωρία θα οδηγήσει σε διακοπή της λειτουργίας ενός μέσου που καθημερινά προσφέρει στην ομαλότητα της κοινωνικής μας ζωής, μέσω μιας φτηνής και αξιόπιστης μετακίνησης.

Μην περιμένουμε να διακοπεί η λειτουργία του προαστιακού και μετά να φωνάζουμε, τώρα είναι η ώρα της κοινής συστράτευσης.

Διαβάστε επίσης