Πάτρα: "Δεν έχει γίνει καμία καταγραφή" λέει στο tempo24 ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. για τους ακροδεξιούς νεαρούς που φέρονται να ξυλοκοπήθηκαν από αντιεξουσιαστές

"Δεν υπάρχει καμία καταγραφή τέτοιου περιστατικού " λέει στο tempo24 ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά  το "ντου" αντιεξουσιαστών σε μέλη της ακροδεξιάς Οργάνωσης ΑΡΜΑ χθες τα ξημερώματα με αποτέλεσμα δύο νεαροί να βρεθούν ξυλοκοπημένοι, όπως αναρτήθηκε στο  indymedia. Σύμφωνα με την ανάρτηση "χθες το βράδυ, ξημερώματα Τετάρτης (31/1) εντοπίστηκαν από 4 συντρόφους 2 φασιστοειδή της νεοναζιστικής γρκούπας ΑΡΜΑ που έγραφαν συνθήματα και άφηναν στη γειτονιά της Άνω Πόλης κείμενα και τρικάκια εθνικιστικού περιεχομένου εξ αφορμής του Μακεδονικού ζητήματος που έχει ανοίξει τις τελευταίες εβδομάδες και αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την επανεμφάνιση διάφορων πατριωτικών/ακροδεξιών/εθνικιστικών/φασιστικών στοιχείων στο δημόσιο πεδίο. Αποκορύφωμα της θρασύδειλης δράσης τους ήταν η επίθεση στο ΕΚΧ Σχολείο και στην αντιφασιστική συγκέντρωση της Καμάρας, καθώς και ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia, όλα αυτά υπό την κάλυψη της αστυνομίας και της συμμετοχής στους στην εθνικιστική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης. Στη συγκέντρωση αυτή συμμετείχε και το ΑΡΜΑ μέλη του οποίου είναι και τα προαναφερθέντα καθάρματα.

Παρότι μπρατσωμένα παιδιά και πιστοί πελάτες των γυμναστηρίων της γειτονιάς τους οι εν λόγω νταήδες δοκίμασαν να το βάλουν στα πόδια στη θέα των αντιφασιστών συντρόφων. Αφού σερβίραμε στον πρώτο μερικές ψιλές προτού διαφύγει αφήνοντας μας όλα τα υπάρχοντα του (μπουφάν, τσάντες, γυαλιά αλλά και το ‘’συναγωνιστή’’ του) και στο δεύτερο αρκετές χοντρές ώσπου να μείνει αναίσθητος συλλέξαμε το κινητό από το μπουφάν του καθώς και 2 σακούλες με έντυπο εθνικιστικό υλικό και σπρέι. Στο κινητό του εν λόγω φασίστα βρέθηκαν αρκετές φωτογραφίες από μοιράσματα κειμένων και γραψίματα ρατσιστικών συνθημάτων καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες (επαφές, μέιλ κλπ) για τον εντοπισμό άλλων ναζί.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι η Πάτρα είναι και θα παραμείνει πόλη αντιφασιστική και ότι θα σταθούμε με κάθε τρόπο και σε κάθε πεδίο απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια των νεοναζί και των οπαδών τους να σηκώσουν κεφάλι. Θυμηθείτε το σύνθημα που αναγράφατε στα κείμενα σας: ‘’Η επιβίωση σου εξαρτάται από το θάρρος σου’’, και το δικό σας, αποτυχημένοι συνεχιστές του Ρούντολφ Ες, αποδείχθηκε λειψό. Θα σας τσακίσουμε"!" καταλήγει η ανακοίνωση στο indymedia.

Διαβάστε επίσης