Κ. Πελετίδης: Θα υποδεχθούμε αγωνιστικά την Κυβέρνηση

συνεντευξη τυπου του δημαρχου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, για το «αναπτυξιακό συνέδριο». Παρόντες ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο εκπρόσωπος Τύπου, Ανδρέας Αντωνόπουλος.

Ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Όπως σας είναι γνωστό, το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε και πήρε θέση -κατά πλειοψηφία, δηλαδή καταψήφισαν οι παρατάξεις της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ-  για το «αναπτυξιακό συνέδριο», που διοργανώνει στην Πάτρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Καλούμε το λαό να διαδηλώσει μαζικά την Τρίτη, 6 Φλεβάρη, με κεντρικό αίτημα, «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».

Με προσυγκέντρωση στο κτίριο του ΚΕΠ στο λιμάνι, στις 5 το απόγευμα και στην συνέχεια, στη διαδήλωση των Συνδικάτων, και των Φορέων του Λαϊκού Κινήματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η προσυγκέντρωσή μας στο χώρο του λιμανιού, γίνεται για συμβολικούς και όχι μόνο λόγους.

Διεκδικούμε την άμεση απόδοση του παραλιακού μετώπου στον Πατραϊκό  λαό, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πιεστικές λαϊκές ανάγκες στην αναψυχή, την ξεκούραση, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Σε όλες τις μέχρι τώρα συναντήσεις, συζητήσεις που είχαμε με τα αντίστοιχα Υπουργεία, απαιτούμε και αυτό αποτυπώνεται στα 7 σημεία που στείλαμε πρόσφατα στο Υπουργείο Οικονομικών, ώστε η παραχώρηση να γίνει κατά τρόπο καθαρό. Να μην υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες και κάθε είδους ασάφειες. Να είναι καθορισμένα τα εδαφικά τμήματα, τα κτίρια και οι εγκαταστάσεις να υφίστανται νόμιμα. Θέλουμε στον εν λόγω χώρο να διαμορφώσουμε ένα αστικό παραλιακό μέτωπο προς όφελος του πατραϊκού λαού και υπέρ του κοινού συμφέροντος, εντός του οποίου θα διατηρηθούν ή θα δημιουργηθούν κοινόχρηστοι χώροι, πάρκα, χώροι στάθμευσης, περιπάτου και αναψυχής,  μαρίνα μετά των εγκαταστάσεων και των τεχνικών της έργων και λοιπές κτιριακές και εδαφικές εγκαταστάσεις για κοινωφελείς, πολιτιστικές, μορφωτικές και αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Μας ζητήθηκε από το Υπουργείο Επικρατείας να ανοίξουμε το συνέδριο. Απαντήσαμε θετικά. Αξιοποιούμε τη δυνατότητα αυτή, για να θέσουμε και δημόσια τις θέσεις και τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου στις οποίες αποτυπώνονται οι ανάγκες του Πατραϊκού λαού.

Δεν μας εκπλήσσει, δεν είναι κάτι καινούργιο, η κοινή στάση των δημοτικών παρατάξεων της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Η κοινή τους θέση και στάση απέναντι στην Δημοτική Αρχή, εδράζεται στην κοινή στρατηγική, την «ανάπτυξη» που συμφέρει το κεφάλαιο και υπηρετούν τα κόμματά τους.

Γι αυτό αγωνιούν για την επιτυχία του «αναπτυξιακού συνεδρίου». Αγωνιούν τάχα για τα προβλήματα της πόλης!!! Αλήθεια, ποιοι;

Εκείνοι που είχαν την ευθύνη και άσκησαν διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια στο Δήμο; Αγωνιούν αυτοί που επί δεκαετίες στέρησαν τον Πατραϊκό λαό, από ανάσες ζωής, όπως το Νότιο Πάρκο, που ήταν ένας απέραντος σκουπιδότοπος.

Σε όλες τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις της πόλης και του λαού, ήταν απόντες ή υπονόμευαν τον αγώνα.  Θυμίζουμε την πορεία Πάτρα – Αθήνα. Θυμίζουμε την στάση τους στην κινητοποίηση που οργανώσαμε στο λιμάνι για την απόδοση του θαλάσσιου μετώπου. Θυμίζουμε την κινητοποίηση που ξεκίνησε από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο με βασικά αιτήματα την χρηματοδότηση και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ως Δημοτική Αρχή, με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τον λαό.

Απαιτούμε:

Την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, που σήμερα δουλεύουν στον Δήμο, π.χ. μέσω ΕΣΠΑ, 8μηνα. Βοήθεια στο Σπίτι, σχολικοί τροχονόμοι κ.α.

Την ουσιαστική στήριξη των ανέργων.

Να μην βγει κανένα λαϊκό σπίτι στο σφυρί.

Την δραστική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και την κάλυψη όλων των αναγκών του Δήμου και των Οργανισμών του.

Να καταργηθεί κάθε είδους τοπικής φορολογίας και ανταπόδοσης.

Υποδομές και έργα προστασίας από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς.

Περιμετρική διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής και αν με ευθύνη της κυβέρνησης, απορριφθεί, πλήρη υπογειοποίηση.

Την αποπεράτωση του φράγματος Πείρου – Παράπειρου και την διαχείρισή του από εθνικό δημόσιο οργανισμό.

Δωρεάν δομές πολιτισμού  και άθλησης,  καθαριότητα,  πράσινο, ελεύθερους χώρους όπως ο Ριγανόκαμπος.

Γνωρίζουμε ότι αυτό το πλαίσιο των διεκδικήσεων, για να καρποφορήσει απαιτεί αγώνα  και σύγκρουση με την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική. Αποτέλεσμα αυτής της κατεύθυνσης είναι σοβαρά έργα όπως η δημιουργία του Νότιου Πάρκου, των παιδικών κατασκηνώσεων στην Πλαζ που είναι ανάσα πράσινου και αναψυχής για τις λαϊκές οικογένειες. Δεν ήταν αποτέλεσμα μιας απλής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στηρίχθηκε στην κινητοποίηση του λαού της Πάτρας, το γκρέμισμα των περιφραγμάτων μαζί με τους εργαζόμενους στο Δήμο και τα Σωματεία τους.

Ο πατραϊκός λαός να υποδεχθεί αγωνιστικά το «αναπτυξιακό συνέδριο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διεκδικώντας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του.

Διαβάστε επίσης