Το ραντεβού των μικρών καρναβαλιστών στα Ψηλά Αλώνια

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ BABY RALLY

Μετά την επιτυχία των περιφερειακών Καρναβαλουπόλεων στην πλατεία Γέφυρα της περιοχής Αγυιάς και στην πλατεία Αγίου Νικολάου Λεύκας που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο  το Καρναβάλι των Μικρών ανεβάζει ταχύτητες και απτόητο έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Πάτρας δίνοντας ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους  από τις 10.30 έως τις 14.00 στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Ένα διήμερο με την Κεντρική Καρναβαλούπολη να ανοίγει τα φτερά της και να αγκαλιάζει με ευαισθησία τους μικρούς και μεγάλους ταξιδεύοντάς τους στη χώρα της ανεμελιάς, του παραμυθιού, του παιχνιδιού, της διασκέδασης αλλά και της δημιουργίας, της φαντασίας και της καρναβαλικής διάθεσης.

Οι δράσεις του Καρναβαλιού των Μικρών κλιμακώνονται το Σαββατοκύριακο με την Καρναβαλούπολη, μια εβδομάδα πριν την Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών, να κλέβει τις καρδιές μικρών και μεγάλων με πλήθος δράσεων.

Η πλατεία πλαισιωμένη από καρναβαλικά στοιχεία και κατασκευές θα υποδεχτεί τους μικρούς και το Καρναβάλι των Μικρών υπόσχεται αξέχαστες στιγμές στους μικρούς μπόμπιρες του Καρναβαλιού μας.

Το Σάββατο (πρώτη Κεντρική Καρναβαλούπολη) την τιμητική τους θα έχουν τα δημοτικά σχολεία που θα παρουσιάσουν θεατρικά σκετς ή παντομίμες ή χορευτικά, ενώ την Κυριακή (δεύτερη Κεντρική Καρναβαλούπολη) μαζί θα εξελιχτεί το πολυαγαπημένο Baby Rally.

Χορός, τραγούδι, ομαδικά, διαδραστικά παιχνίδια, παραστάσεις με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά παιχνίδια, facepainting και αγαπημένοι ήρωες θα είναι εκεί για να δημιουργήσουν μια πανέμορφη Καρναβαλούπολη, ιδανική για να περάσουν υπέροχα τα παιδιά και τις δυο ημέρες!

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου   Ώρα: 10.30-14.00   Πλατεία Υψηλών Αλωνίων

Κεντρική Καρναβαλούπολη

-Δημοτικά σχολεία και σύλλογοι παρουσιάζουν τα πεντάλεπτα θεατρικά σκετσάκια τους ή παντομίμες ή χορευτικά. Πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά.

Συμμετέχουν: 2ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (Στρούμπειο), 3ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 24ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 50ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 64ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, 2ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαγιάς και Παιδικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Έσω-Έξω Αγυιάς και Τερψιθέας Πατρών.

-Διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά,  face  painting, σούπερ ήρωες και άλλες εκπλήξεις.

Συμμετέχει η ομάδα «Πριγκίπισσες και Ήρωες by Φρουφρού».   

 

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου

Κεντρική Καρναβαλούπολη - Baby Rally  10.30-14.00 Πλατεία Υψηλών Αλωνίων (αφετηρία-συγκέντρωση-παραλαβή αριθμών συμμετοχών για το Baby Rally στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος Τεμπονέρα στις 10.30)

-Κεντρική Καρναβαλούπολη

Διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά,  face  painting, σούπερ ήρωες και άλλες εκπλήξεις.

Συμμετέχει η ομάδα «Πριγκίπισσες και Ήρωες by Φρουφρού».

 

-Baby Rally

Οι καρναβαλικοί μπόμπιρες με τα μεταμφιεσμένα ποδήλατά τους εν δράσει (ποδηλατοδρομία μεταμφιεσμένων με αφετηρία το Σχολικό Συγκρότημα Τεμπονέρα και παιχνίδια στα Υψηλά Αλώνια).

Οι μικροί με τα ποδήλατά τους (απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η καρναβαλική μεταμφίεση τόσο του ποδηλάτου όσο και του αναβάτη και η ηλικία των 6-12 ετών για τους συμμετέχοντες) δίνουν ραντεβού την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου  και ώρα 10.30πμ στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος Τεμπονέρα, για να γίνει η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής. Τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες: α)παιδιά ηλικία 6-9 ετών και β)παιδιά ηλικίας 10-12 ετών. Αμέσως μετά θα αρχίσει η καρναβαλική ποδηλατοδρομία (παρέλαση παιδιών με τα ποδήλατα) συνοδεία του μουσικού άρματος με κατεύθυνση την πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Οι μεταμφιεσμένοι μπόμπιρες με τα ποδήλατά τους θα κάνουν τον κύκλο της πλατείας και θα εισέλθουν στην πλατεία από το κάτω μέρος της και θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα του Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Τα παιχνίδια του Baby Rally για τις δυο κατηγορίες των παιδιών θα ξετυλιχτούν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων και για κάθε κατηγορία θα δοθούν 5 βραβεία καλλιτεχνικής αμφίεσης, 5 βραβεία κωμικής αμφίεσης και 5 βραβεία – βαθμολογία γενικής κατάταξης για τα παιχνίδια. Οι συμμετέχοντες θα βαθμολογηθούν από την Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2018, ενώ θα δοθούν αναμνηστικοί έπαινοι συμμετοχής για όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν.

Τα παιδιά που έχουν δηλώσει συμμετοχή για το Baby Rally είναι 200 και εφοδιασμένα με χαρούμενη καρναβαλική διάθεση, πνεύμα συνεργασίας και διάθεση συμμετοχής θα είναι η ιδανικότερη συνθήκη για την επιτυχία του Baby Rally.

Και τις δυο ημέρες η εμψυχωμένη μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών, ο Τζίτζικας θα δώσει τον απαραίτητο αποκριάτικο τόνο.

Διαβάστε επίσης