‘’Άλλοθι αναρμοδιότητας’’

του θ. παπαθεοδώρου

Έχω επανειλημμένως αναδείξει με παρεμβάσεις μου, τοποθετήσεις και ερωτήσεις μου στη Βουλή, το πρόβλημα του άτυπου καταυλισμού μεταναστών στα παλαιά εργοστάσια ΑΒΕΞ και Λαδόπουλου στην Πάτρα. Έχω καταγγείλει τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών σε αυτούς τους χώρους, τη δράση κυκλωμάτων μαφίας, καθώς και τους κινδύνους που απειλούν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και τους εργαζομένους στο λιμάνι.

Η τελευταία σχετική επίκαιρη ερώτησή μου προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα είχε προσδιοριστεί για την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018. Ενώ ανέμενα τις αναγκαίες απαντήσεις για την πολιτική της Κυβέρνησης στο θέμα το άτυπου καταυλισμού μεταναστών στην Πάτρα, ο Υπουργός «ανακάλυψε» ξαφνικά ότι είναι αναρμόδιος να απαντήσει στην ερώτησή μου στη Βουλή. Όσο θλιβερή είναι η ανυπαρξία της πολιτικής των Υπουργών αυτής της Κυβέρνησης, άλλο τόσο προκλητική και αντιθεσμική είναι η στάση τους.

 

Για να θυμόμαστε:

Δήλωσε «αναρμόδιος» ο Υπουργός κ. Μουζάλας, ο οποίος πριν λίγες μέρες απέστειλε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στον ΟΛΠΑ, για να ληφθούν μέτρα προστασίας του λιμανιού!
Δήλωσε «αναρμόδιος» ο Υπουργός κ. Μουζάλας, ο οποίος θα έρθει σε λίγες μέρες στην Πάτρα συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, για να μιλήσει στο «αναπτυξιακό» Συνέδριο για την πολιτική του στο Μεταναστευτικό. Το ότι δύο καταυλισμοί θα βρίσκονται απέναντι από το χώρο που θα μιλάει θεωρεί πως δεν είναι της αρμοδιότητάς του!
Δήλωσε «αναρμόδιος» ο Υπουργός κ. Μουζάλας, ο οποίος όταν εμείς του δείχνουμε το πρόβλημα, αυτός κάνει ότι δεν βλέπει!

 

Δεν υπάρχει άλλοθι αναρμοδιότητας που να στέκει. Αυτό που ισχύει μάλλον είναι ότι με ανάλογες πολιτικές «αναρμοδιότητας» προετοιμάζονται και οι υπόλοιποι Υπουργοί να έρθουν από Δευτέρα να μας υποδείξουν μαγικές λύσεις για τα προβλήματα της Πάτρας και της Περιφέρειάς μας, τις οποίες ορισμένοι από αυτούς αποφεύγουν να έρθουν να τις συζητήσουν στη Βουλή. Αναζητούν ίσως πιο ασφαλή ακροατήρια.