"Η Τρελή του Σαγιό" του Jean Giraudoux από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ

Από 3 έως και 7 Φεβρουαρίου 2018, στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας  συνεχίζει δυναμικά  την καλλιτεχνική του δραστηριότητα με το έργο του  Jean Giraudoux     Η Τρελή του Σαγιό σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου .

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά παραγωγή του Άρματος Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, που υποδέχτηκε με μεγάλο ενδιαφέρον  το θεατρικό κοινό της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοδυτικής Ελλάδας . Από το Σάββατο  3 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018  Η Τρελή του Σαγιό επιστρέφει στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων για 5 μόνο παραστάσεις .  

Η Υπόθεση του Έργου:

Η Ωρελί, μια εκκεντρική  Παριζιάνα, μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας μαφιόζων επιχειρηματιών να σκάψουν συθέμελα το Παρίσι,  για να αντλήσουν το  πετρέλαιο που  φημολογείται ότι κρύβεται στο υπέδαφός του. Γνωρίζοντας την απληστία  των επιχειρηματιών για εύκολο χρήμα, η Ωρελί,  καταστρώνει ένα σχέδιο για να τους εξαφανίσει: πρώτα διαδίδει πως γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται το πετρέλαιο και έπειτα, με τη συνεργασία των φίλων της, περνάει  τους μαφιόζους από  μια δίκαιη δίκη και στο τέλος τους εγκλωβίζει σε ένα σκοτεινό υπόγειο.

Έτσι, η  Ωρελί, έχει τη μοναδική  ευκαιρία να τους εξοντώσει και να προτείνει έναν κόσμο ελευθερίας και αλληλεγγύης απέναντι στην τυραννία του χρήματος.

 

Σκηνοθετικό σημείωμα:

Ο κόσμος είναι σκληρός και άδικος όχι μόνο εξαιτίας της απληστίας και του κυνισμού των δυνατών αλλά και λόγω της αδιαφορίας και του εφησυχασμού των υπολοίπων. Η ζοφερή κατάσταση στη χώρα μας απαιτεί   ίσως μια πιο θαρραλέα στάση ζωής . Γι’ αυτό το  Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας  επέλεξε τη θαρραλέα Τρελή του Σαγιό του  Jean Giraudoux, γιατί τώρα μας χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, μια μποέμ παριζιάνα που θα σηκώσει ανάστημα απέναντι στις τρελές απαιτήσεις των ισχυρών.

Σ’ αυτήν την παράσταση Η Τρελή του Σαγιό, δεν είναι μια άστεγη, αλλά μια εκκεντρική ακτιβίστρια που τα βάζει με όλους και με όλα, αψηφώντας τον κίνδυνο. Όλοι οι χαρακτήρες παρουσιάζονται  στην υπερβολή τους. Άλλοτε είναι εκκεντρικές φιγούρες, από τον κόσμο των ονείρων και της ουτοπίας και άλλοτε από τον τυραννικό κόσμο του χρήματος. Οι ηθοποιοί  τρέχουν επί σκηνής σαν ήρωες του βωβού κινηματογράφου. Σε κατάσταση απόλυτης εξωστρέφειας. Ένα υπερφυσικό



 

σωματικό θέατρο, γιατί τελικά, Η Τρελή του Σαγιό, είναι μια υπερφυσική ουτοπική κωμωδία.

 

Η Ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης

Διασκευή – Δραματουργική Επεξεργασία- Σκηνοθεσία: Χρήστος Στρέπκος

Σκηνικά-κοστούμια:  Θάλεια Ιστικοπούλου

Κίνηση:  Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Κολλυροπούλου, Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Τσάκωνας, Διονύσης  Κλάδης,  Βιβή Αλεξάνδρου.

 

Ινφο:

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Πληροφορίες –Κρατήσεις :2610 273613 www.ticketservices.gr

Παραστάσεις: Από 3 έως και 7 Φεβρουαρίου 2018, στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων ! Γενική είσοδος 8 ευρώ

Φοιτητικό-Ανέργων –Αμέα:5 ευρώ

Διαβάστε επίσης