15 χορταστικές και γρήγορες προτάσεις για βραδινό

Γύρισες στο σπίτι αργά από τη δουλειά, με την κούραση και την πείνα να έχουν χτυπήσει “κόκκινο” και δυστυχώς, στο φούρνο δεν σε περιμένει κανένα γιουβετσάκι! No worries, σου έχουμε νόστιμες και το κυριότερο εύκολες και γρήγορες προτάσεις για το τέλειο βραδινό γεύμα.

Μπιφτέκια τυλιγμένα σε μπέικον

Πεντανόστιμα, ζουμερά και παρέα με μια μερίδα τηγανητές πατάτες γίνονται το βραδινό σου #foodporn (Αν τα φωτογραφίσεις και τα ανεβάσεις και στο instagram, θα τους τρελάνεις όλους!)

Ταλιατέλες με ψητά ντοματίνια και βασιλικό

Στη λογική του σε 30 λεπτά τρώμε, αυτή η συνταγή είναι η κατάλληλη γιατί σου επιτρέπει να κάνεις 3 πράγματα ταυτόχρονα: Να ετοιμάσεις τη σάλτσα, να βράσεις τα ζυμαρικά και να στρώσεις το τραπέζι.

Κλαμπ σάντουϊτς με αβγό τυρί καπνιστό και τραγανό μπέικον

Ένα από τα πιο αγαπημένα, χορταστικά και… ευέλικτα σνακ για όλες τις ώρες, ειδικά τις δύσκολες -όπως οι βραδινές. Μπορείς να το φτιάξεις και με ό,τι άλλα υλικά έχεις στη διάθεσή σου: π.χ. σολομό ή κοτόπουλο. 

Ψαρονέφρι με γλυκό σαμιώτικο κρασί

Τα τρυφερά κομμάτια του χοιρινού συναντιούνται με τη γήινη γεύση των μανιταριών και το γλυκό σαμιώτικο κρασί δένει τα δυο τους σε ένα ιδιαίτερα νόστιμο πιάτο που ετοιμάζεις στην κουζίνα σου τόσο εύκολα και σε λίγο μόλις λεπτά. 

Πέννες πικάντικες με σάλτσα ελιάς και ανθότυρο
Ένα πιάτο ζυμαρικών με πιπεράτη γεύση. Ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα και εντυπωσιάζει τόσο με τη γεύση του, όσο και με την συνδυασμό των υλικών. 

Γρήγορος τραχανάς με λουκάνικο και φέτα

Στην κατηγορία των super-foods, ο τραχανάς είναι μια πλήρης τροφή που ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν και δεν κοστίζει! Τίποτα ωραιότερο και πιο παρηγορητικό για το τέλος μιας δύσκολης μέρας. 

Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και τσίλι

Μια απίστευτα νόστιμη σαλάτα που δίνει μια ethnic πινελιά στο τραπέζι σου και μαζί με 1 φέτα ψωμί ή και 2 γίνεται και ένα ελαφρύ κυρίως πιάτο, ό,τι πρέπει για βραδινό. 

Γαριδομακαρονάδα στο τηγάνι με 2 κινήσεις!
Τι τέλειο που θα ήταν αν μπορούσες να ρίξεις όλα τα υλικά μέσα στο σκεύος και να γίνει το φαγητό! Κι όμως γίνεται! Απόδειξη αυτή η τέλεια μακαρονάδα. 

Μπέργκερ σαν κοτοσαλάτα

Το μπέργκερ στην πιο ελαφριά του εκδοχή. Επί της ουσίας πρόκειται για ανάλαφρη κοτοσαλάτα σερβιρισμένη μέσα σε ένα αφράτο ψωμάκι του μπέργκερ. 

Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με μέλι και μουστάρδα

Ένα απολαυστικό και απλό πιάτο, με μια τριάδα υλικών -χοιρινό, μουστάρδα, μέλι- που κάνουν πολύ ταιριαστή παρέα. Μπορείς άνετα να το συνοδεύσεις με μια δροσερή σαλάτα ή με μια τηγανιά πατάτες. 

Χορτοφαγική πίτσα με αραβική πίτα

Θες να φας μια πίτσα στα γρήγορα, χωρίς να χρειαστεί να φτιάξεις ζύμη; Η αραβική πίτα, ακόμα και η πίτα για σουβλάκι, φτιάχνουν νοστιμότατη πίτσα στο λεπτό! 

Κυπριακό σουβλάκι

Τι είναι αυτό που κάνει το κυπριακό σουβλάκι να ξεχωρίζει; Μα φυσικά η κυπριακή πίτα στην οποία σερβίρεται, αλλά και τα υλικά που το συνοδεύουν. Να το ετοιμάσεις, θα σε ενθουσιάσει! 

Κοτόπουλο γλυκόξινο

Από τα πιο κλασικά πιάτα της κινέζικης κουζίνας, το γλυκόξινο κοτόπουλο είναι και μια πολύ καλή λύση όταν θέλεις να ετοιμάσεις κάτι ξεχωριστό και σε σύντομο χρόνο. 

Λουκάνικα με πατάτες και μαραθόριζα

Ένα καθημερινό, εύκολο και νόστιμο φαγητό που γίνεται με απλά υλικά, στην κατσαρόλα.

Σαγανάκι “όλα στο πιάτο”!
Ένα γρήγορο και νόστιμο πιάτο, ιδανικό για πολλές βούτες με ζυμωτό ψωμάκι. Το καλύτερο; Δε θέλει καθόλου κόπο, μιας και όλα τα υλικά μπαίνουν μαζί στο τηγάνι και μετά στο πιάτο σου! 

 

Διαβάστε επίσης