Συναυλία μελοποιημένων ποιημάτων Κωστή Παλαμά

Η  «ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ  ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» , Η «ΠΡΟΤΑΣΗ» κίνηση για έναν άλλο τρόπο ζωής και η ΟΡΧΗΣΤΡΑ  ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, διοργανώνουν  συναυλία το Σάββατο  10 Φεβρουαρίου και ώρα 8 μ.μ.  στο Δημοτικό  Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ.

Στην  συναυλία ένας  από τους πιο σημαντικούς  ερμηνευτές  της νέας γενιάς ο Θοδωρής Βουτσικάκης  με  την συνοδεία της καταξιωμένης σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο ορχήστρας νυκτών  εγχόρδων του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, θα μας δώσουν την ευκαιρία  να εντρυφήσουμε και να απολαύσουμε τους  στοίχους του εθνικού μας ποιητή συντροφιά με όμορφες μελωδίες.

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης έχει συνεργασθεί με τους   Σταύρο Ξαρχάκο, Χρήστο  Λεοντή, Λίνα Νικολακοπούλου, Dulce Pontes,  Μάριο Φραγκούλη, LuisBorda, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών,  και  έχει εμφανισθεί σε  Ηρώδειο, Θέατρο Επιδαύρου, Μέγαρο Μουσικής  Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Κρατικό Θέατρο Βορείου  Ελλάδος κ.α.

Έχει ερμηνεύσει  με μεγάλη επιτυχία τον ρόλο του τίτλου στην μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ερωτόκριτος σε μουσική  Δημήτρη  Μαραμή, ενώ έχει κυκλοφορήσει τον πρώτο του δίσκο Αισθηματική ηλικία σε  μουσική Δημήτρη Μαραμή. Ερμηνευτικές συμμετοχές έχει και σε άλλους δίσκους όπως Φλόγα που καίει, Aleli, De Creta a Buenos Aires,  Στον αέρα του Μελωδία (  Τυχερό Αστέρι ).

Στην καλλιτεχνική  διεύθυνση της Ορχήστρας θα είναι η Βάγια Ζεππάτου, Μουσικολόγος και μέλος της Ορχήστρας, η οποία διαδέχθηκε τον αείμνηστο ιδρυτή και για πολλά χρόνια καλλιτεχνικό  Διευθυντή και Μαέστρο της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων, Θανάση Τσιπινάκη.

Η  Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων λειτουργεί από το 1985 στην Πάτρα και είναι καταξιωμένη σε Ελλάδα και Εξωτερικό όπως φαίνεται μέσα από τα ευμενή σχόλια του  Ελληνικού και Διεθνούς τύπου. Το  ρεπερτόριό της κινείται μεταξύ Κλασσικής Μουσικής, Μουσικής Μπαρόκ,  συνθέσεων του 20ου αιώνα  και Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής. Έχει  συνεργαστεί με την πλειοψηφία των σημαντικών  Ελλήνων  ερμηνευτών. Από  τις κορυφαίες  στιγμές της Ορχήστρας ήταν η συναυλία της με τον  Jose Carreras, στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας, το 2006. Έχει έντονη και πολυδιάστατη δισκογραφική παρουσία  και έχει ηχογραφήσει μεγάλο αριθμό  δίσκων με σημαντικούς μαέστρους.

Έχει εμφανισθεί κατ επανάληψη σε πολλούς  σημαντικούς  χώρους πολιτισμού  σε  Ελλάδα και εξωτερικό.

Το πρόγραμμα της συναυλίας είναι το ίδιο όπως  αυτό παρουσιάστηκε στα εγκαίνια της «ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ  ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» στις 13  Ιανουαρίου 2018.

Η  διοργάνωση  αυτής της συναυλίας γίνεται,  αφ ενός για να δοθεί η ευκαιρία στους συμπολίτες μας που  δεν  είχαν την δυνατότητα να την παρακολουθήσουν λόγω περιορισμού θέσεων την ημέρα  των εγκαινίων και αφ ετέρου να ενισχυθεί το έργο πρόληψης που υλοποιείται  στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΡΟ-ΝΟΙΑ- ΠΡΟτείνω γιατί ΝΟΙΑζομαι» στην κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ».

Στο πρόγραμμα «ΠΡΟ-ΝΟΙΑ»  συμμετέχουν παιδιά από 4-17  ετών καθημερινά τα απογεύματα και  αρκετές Κυριακές.  Μέσα  στις ομάδες δημιουργικής απασχόλησης που λειτουργούν  ανάλογα με τις ηλικίες τους, επιδιώκεται η ενίσχυση της προσωπικότητας των παιδιών( βασική αρχή της πρόληψης)  και η απόκτηση δεξιοτήτων ζωής. Το έργο του ΠΡΟ-ΝΟΙΑ επιτελείται από εκπαιδευμένα στελέχη πρόληψης , εμψυχωτές εργαζόμενους και εθελοντές.   Ανάλογο έργο γίνεται με τους γονείς των παιδιών, σχολεία της περιοχής καθώς και άλλες κοινωνικές ομάδες.

Οι προσκλήσεις διατίθενται απο στελέχη της κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ.

Μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2610-451790 και στο 6977500606.

Διαβάστε επίσης