Χριστίνα Σταρακά: «Την κρίση την κάναμε ευκαιρία»

συνεντευξη

Στον απολογισμό πεπραγμένων 2017 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στις διεκδικήσεις, στους στόχους, στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα και όχι μόνο, αναφέρθηκε χθες, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, σε μία εφ’ όλη της ύλης συνέντευξη, στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» με τον Νίκο Αγγελόπουλο.

Η κ. Σταρακά, αναφέρθηκε εκτενώς στην επέκταση του Φυσικού Αερίου στο Αγρίνιο, στα προγράμματα ΒΑΑ Αγρινίου και ΟΧΕ Μεσολογγίου, στη διαχείριση του ΕΣΠΑ (2014-2020), στα προγράμματα του πρωτογενούς τομέα που «τρέχει» η Περιφέρεια (ΠΑΑ, Νέοι Αγρότες, Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη), στην ανάδειξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ως Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια για το 2017 και στις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην τουριστική στρατηγική, στην ενίσχυση των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων πληθυσμού Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας και στην κινηματική πρωτοβουλία για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Παράλληλα, η κ. Σταρακά έδωσε το στίγμα για το 2018, το οποίο περιλαμβάνει μία σειρά διεκδικήσεις και αναπτυξιακά έργα για την Αιτωλοακαρνανία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για το επερχόμενο αναπτυξιακό συνέδριο της Κυβέρνησης στην Δυτική Ελλάδα (5-6 Φεβρουαρίου στην Πάτρα) παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και σχεδόν σύσσωμου του Υπουργικού Συμβουλίου. Η περιοχή μας λοιπόν, σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, θα περιμένει να ακούσει πολλά για μείζονος σημασίας θέματα. Στην ατζέντα, ξεχωριστή θέση έχουν η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού (Πανεπιστημιακά Τμήματα Αγρινίου – ΤΕΙ Μεσολογγίου), τα αντισταθμιστικά από την ύδρευση, η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, η σύνδεση του Πλατυγιαλίου με τον αυτοκινητόδρομο, ο δρόμος Αγρίνιο – Καρπενήσι και Άκτιο – Αμβρακία, το ΒΙΟΠΑ και βέβαια το αεροδρόμιο του Ακτίου, για το οποίο σύντομα αναμένονται ευχάριστα νέα.

«Την κρίση την κάναμε ευκαιρία» σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Σταρακά.

Διαβάστε επίσης