Bασίλης Λεβέντης: Θα πάω στο συλλαλητήριο - Τι είπε για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Τσίπρας θεωρεί τον Καμμένο μπεσαλή κι ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση

Για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις του ζητήματος για την ονομασία των Σκοπίων, αλλά και για την ενημέρωση που έλαβε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θέμα, αναφέρθηκε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης επέμεινε πως ο Αλέξης Τσίπρας του είπε πως οι βουλευτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες να γίνουν το 2019 μαζί με τις Ευρωεκλογές, ωστόσο είναι πιθανό να γίνουν ανά πάση στιγμή λόγω του Σκοπιανού, πράγμα που διέψευσε το Μαξίμου. «Δεν το διέψευσε ο ίδιος γιατί ο ίδιος είναι ηθικός άνθρωπος. Το διέψευσαν οι κύκλοι, τους οποίους κύκλους θα σας πω πως μου τους χαρακτήρισε ο ίδιος. Όταν τον ρώτησα ποιοι στο Υπουργείο Εξωτερικών έβγαλαν ανακοίνωση ότι η εκκλησία είναι χουντική, μου είπε «κάποιοι βλάκες στο Υπουργείο Εξωτερικών». Επειδή οι κύκλοι του Πρωθυπουργού είναι κι αυτοί θερμοκέφαλοι-από τον Αντώναρο, από τον Ρουσόπουλο, πάντα διέψευδαν τα περί εκλογών», δήλωσε ο κ. Λεβέντης.

Ερωτηθείς για το αν συζήτησε με τον πρωθυπουργό την στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο Σκοπιανό, απάντησε: «Το συζητήσαμε και μου είπε ότι δεν φοβάται τον Καμμένο. Συγκεκριμένα, μου είπε: ‘’τον θεωρώ μπεσαλή, δεν θα ρίξει την κυβέρνηση’’».

Στη συνέχεια, ο κ. Λεβέντης αποκάλυψε: «Ο Τσίπρας μου είπε πως ο Καραμανλής το 2008 είχε δώσει το όνομα «Μακεδονία- Σκόπια» και η άλλη πλευρά το θεωρεί δεδομένο ότι το έχει κερδίσει».

«Ούτε πεθαμένος δεν θα πήγαινα στη ΝΔ», δήλωσε ο κ. Λεβέντης ερωτηθείς για το αν οι θέσεις του στο Σκοπιανό είναι πιο κοντά σε αυτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσέθεσε: «η Νέα Δημοκρατία έχει αρχηγό προδότη του Κέντρου (...) Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ζούσε τότε, αλλά έχει αποκηρύξει τις πράξεις του πατέρα του;».

Ο κ. Λεβέντης απάντησε, επίσης, πως θα πάει στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

 

 

Διαβάστε επίσης