Στην Αθήνα σήμερα ο Πρόεδρος του Ισραήλ- Σε ισχύ δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

συναντήσεις με Παυλοπουλο και Τσίπρα

«Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να ξυπνάει κάποιος στην Ιερουσαλήμ και να πηγαίνει να κοιμηθεί στην Αθήνα, δύο πρωτεύουσες τόσο κεντρικές για τον Δυτικό πολιτισμό», ανέφερε σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν, αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη.

"Ξεκινάμε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου κ. Παυλόπουλου. Είμαι βέβαιος ότι θα ενισχύσουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών", ανέφερε ο κ. Ρίβλιν ο οποίος συνοδεύεται στην επίσκεψη από τη σύζυγό του Νεχάμα.

Ενόψει της επίσκεψης σε μήνυμά του ο κ. Ρίβλιν ανέφερε πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του περιμένουν με συγκίνηση την επίσκεψη στην Ελλάδα και χαρακτήρισε τους Έλληνες υπέροχους ανθρώπους, γεμάτους αισθήματα.

«Είμαστε, βλέπετε, κοντινοί γείτονες και μπορούμε να επισκεπτόμαστε ο ένας τον άλλο ακόμη και κολυμπώντας, όχι μόνο πετώντας. Προσβλέπω στην ισχυροποίηση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας», τόνισε ο Πρόεδρος του Ισραήλ.

Το επίσημο πρόγραμμα

Ο κ.Ρίβλιν θα καταθέσει το πρωί στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και διευρυμένη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει προς τιμήν του Προέδρου του Ισραήλ και της συζύγου του, επίσημο δείπνο.

Την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος του Ισραήλ θα μεταβούν στην Θεσσαλονίκη και θα παραστούν στην τελετή τοποθέτησης του θεμελίου λίθου στον χώρο ανέγερσης του Μουσείου για το Ολοκαύτωμα και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ισραήλ θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 ο κ. Ρίβλιν θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έχουν προγραμματισθεί για σήμερα δύο εκδηλώσεις, παρόντος του Προέδρου του Ισραήλ:

1. Ειδική τελετή βράβευσης γνωστών προσωπικοτήτων της Ελλάδας με σημαντική συμβολή στις Ελληνο-Ισραηλινές σχέσεις, παρουσία του Προέδρου του Ισραήλ στην κατοικία της Πρέσβεως του Ισραήλ, κυρίας Ιρίτ Μπεν –Άμπα, Μεταξύ των προσωπικοτήτων που βραβεύβονται, ο αείμνηστος πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραλάβει το βραβείο εκ μέρους του), ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο προπονητής και θρύλος του μπάσκετ κ. Παναγιώτης Γιαννάκης, γνωστοί επιχειρηματίες, κλπ.

2) Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος (Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος) στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος παρουσία του Προέδρου του Ισραήλ. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, σε συνεργασία με την Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένα Δούρου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης