Ρότζερ Φέντερερ: Κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν και έφτασε τα 20 Grand Slam

Ασταμάτητος ο ελβετός "μαέστρος"

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο πρωταθλητής του Australian Open. Ο Ελβετός "μαέστρος" επιβλήθηκε του Μαρίν Τσίλιτς με 3-2 σετ και αναδείχθηκε πρωταθλητής για 6η φορά στη Μελβούρνη, φτάνοντας ταυτόχρονα τους 20 Grand Slam τίτλους στην καριέρα του!

Σε έναν τελικό που για την περισσότερη ώρα είχε τον πλήρη έλεγχο, ο σπουδαίος Ελβετός τενίστας επιβλήθηκε του ΤσίλιτςCilic με 6-2, 6-7 (5), 6-3, 3-6, 6-1 και υπερασπίστηκε τον τίτλο του στη Μελβούρνη, για να πανηγυρίσει συνολικά την κατάκτηση του 20ού major της τεράστιας καριέρας του.

O Φέντερερ αναδείχθηκε για 6η φορά πρωταθλητής στο Australian Open και ισοφάρισε τα ρεκόρ των Νόβακ Τζόκοβις και Ρόι Έμερσον, που είναι τα κορυφαία στη διοργάνωση. Μαζί με τον Τζόκοβιτς, μοιράζεται πλέον το ρεκόρ του πολυνίκη του θεσμού στην open era, με 6 τρόπαια.

Επιπλέον, με τον 20ό Grand Slam τίτλο του, μπήκε σε ένα πολύ ξεχωριστό club, καθώς έγινε ο 4ος παίκτης ή παίκτρια που φτάνει τα 20 τρόπαια σε major διοργανώσεις στην ιστορία του αθλήματος. Το έχουν καταφέρει αυτό 3 τενίστριες συνολικά, οι Margaret Court (24), Serena Williams (23) και Steffi Graf (22) - μόνο 2 στην open era (Serena Williams και Graf).

Στην ιστορία του ανδρικού τένις, ο Φέντερερ δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία των Grand Slam, καθώς ο 20ός τίτλος του βελτιώνει το κορυφαίο ρεκόρ στη συνολική ιστορία του αθλήματος και τον απομακρύνει ακόμη περισσότερο από το 2ο καλύτερο, τους 16 Grand Slam τίτλους του Ραφαέλ Ναδάλ, καθώς και το 3ο, τους 14 τίτλους του Πιτ Σάμπρας.

Εκτός από τους 20 τίτλους και τους 30 τελικούς σε Grand Slam διοργανώσεις, που είναι βεβαίως τα κορυφαία ρεκόρ στην ιστορία του ανδρικού τένις, ο Φέντερερ έφτασε επίσης τις 332 νίκες σε Grand Slam διοργανώσεις και τις 94 στο Melbourne Park, βελτιώνοντας και στις δυο λίστες τα κορυφαία ρεκόρ που εδώ και καιρό του ανήκουν.

Έγινε επίσης ο μοναδικός τενίστας στην ιστορία, που έχει 6 ή περισσότερους Grand Slam τίτλους σε 2 διαφορετικά τουρνουά! Εκτός από τους 6 τίτλους του στο Australian Open, θυμίζουμε πως έχει κερδίσει και 8 φορές το Wimbledon.

Πηγή: tennisnews.gr

Διαβάστε επίσης