Πάτρα: Θα συνεχίσει ο Δήμος τις εργασίες στο Θέατρο Απόλλων παρά το "στοπ" του υπουργείου

Αποφασισμένος να συνεχίσει ο Δήμος τις εργασίες στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων έστω και αν το υπουργείο Πολιτισμού έβαλε «στοπ» προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της Μαιζώνος. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της δημοτικής αρχής Ανδρέας Αντωνόπουλος, ο Δήμος θα εξασφαλίσει την  δυνατότητα συνέχισης των εργασιών ακόμη και αν «ρισκάρει»! «Δεν θα μας εμποδίσουν στις εργασίες» δήλωσε στο Max FM. Σύμφωνα με το υπουργείο δεν υπάρχει καμία μελέτη από τον Δήμο για το έργο και για το λόγο αυτό θα πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες, κάτι το οποίο διαψεύδει ο Δήμος. Και φυσικά η απορία είναι η εξής: «Εδώ και μήνες γίνονται οι εργασίες… τώρα τις «πήρε χαμπάρι» το Υπουργείο Πολιτισμού»;

Στόχος των εργασιών  η συντήρηση των εξωτερικών χώρων του κτιρίου, αλλά και της στέγης που ήταν έτοιμη να πέσει και γενικότερα η βελτίωση των σημείων εκείνων που είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές από την υγρασία και τις φθορές.

Η απόφαση προκάλεσε εντυπώσεις και στην Μαιζώνος και την συνδυάζουν με τις πληροφορίες που έχουν φτάσει εδώ και καιρό από το υπουργείο και οι οποίες έχουν να κάνουν με τη μελέτη για το έργο που έχει ενταχθεί στο Βιώσιμο Αστικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες αυτές, η μελέτη του υπουργείου που θα αναλάβει το έργο αναστήλωσης και αναδιαμόρφωσης του κτιρίου δεν ταυτίζεται με την διαχρονικότητα και τον χαρακτήρα του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων και ήδη η Μαιζώνος έχει φέρει αντιρρήσεις, τονίζοντας ότι δεν θα αφήσει να προχωρήσει κάτι τέτοιο.

Πάντως, για την ώρα ο Δήμος μάζεψε τις σκαλωσιές και τα προστατευτικά που είχαν στηθεί εδώ και μήνες, έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει το έργο που θα τελείωνε σε περίπου 15 με 20 μέρες από τώρα. Ωστόσο, το θέμα είναι σίγουρο ότι αναμένεται να έχει συνέχεια...

Διαβάστε επίσης