Αχαγιώτικο Καρναβάλι 2018: Οι μάσκες, η «σύλληψη» και ένας Δείξιμος στα καλύτερά του! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η τελετή έναρξης

Ένα σκαλί πιο πάνω από τη περσινή η χθεσινή τελετή έναρξης του Αχαγιώτικου Καρναβαλιού 2018. Ωραίο και το περσινό concept και ακόμη πιο ωραία η ιδέα να παρευρεθεί η κούκλα Βασίλισσα του Καρναβαλιού (με καταγωγή από τα Νιφορέικα), αλλά φέτος το art στοιχείο μας άρεσε πολύ και προσέδωσε στο θεσμό μια νότα ρομαντισμού που μάλλον την ψάχνει χρόνια. 

Το «Αχαγιώτικο Καρναβάλι» – ένα όμορφο αγοράκι – ανεβαίνει στη σκηνή χορεύοντας! Ξεκινά το ταξίδι του και ακούγονται νοσταλγικά καρναβαλικά τραγούδια αλλά και ένα ωραίο κείμενο με έξυπνες ατάκες – πάσες, εμπνευσμένο από την Ροδία Κ. Καραμπελιά. Οι παρουσιάστριες της εκδήλωσης Γεωργία Λαλιώτη και Έφη Χρυσανθοπούλου, καλούν τα μέλη της επιτροπής να βγάλουν τις … μάσκες τους και να τους γνωρίσει ο κόσμος.

Λίγο αργότερα ο «υπεύθυνος» του Αχαγιώτικου Καρναβαλιού «συλλαμβάνεται». Δύο «αστυνομικοί» – ένα γλυκό κορίτσι και ένα κουκλί αγόρι – τον εντοπίζουν και τον ανεβάζουν στη σκηνή. «Έλα γρήγορα μη στη μπουμπουνίσω», φωνάζει ο ζόρικος αστυνομικός. Ο «υπεύθυνος» ανεβαίνει στη σκηνή και βγάζει τη μάσκα…Είναι ο δήμαρχος.

Κήρυξε την έναρξη του καρναβαλιού και το γλέντι ξεκίνησε. Ο Άκης Δείξιμος ανέβηκε στη σκηνή, ευχαρίστησε για την πρόσκληση και δεν παρέλειψε να πει ότι αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος για την παρουσία του, αφού έχει συνδέσει την περιοχή με τα καλύτερα καλοκαίρια τους στις παραλίες της δυτικής Αχαΐας.

Το τσουχτερό κρύο, λειτούργησε ανασταλτικά στην προσέλευση, η οποία ωστόσο παρά τις εχθρικές θερμοκρασίες ήταν ζωηρή! 

B.A. 

Διαβάστε επίσης