Πάτρα: Το Ινστιτούτο διαβεβαιώνει πως κανείς φοιτητής δεν θα μείνει άστεγος

Υπόσχεση για λύση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τη στέγαση 140 φοιτητών σε ξενοδοχεία της Πάτρας δίνει το Ινστιτούτο Διά Βίου Μάθησης . Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει: "Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχει προγραμματίσει να εξοφλήσει όλα τα ξενοδοχεία που στεγάζουν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών μέχρι 30/4, εφόσον αυτά προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα παραστατικά. Κανένας φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών που διαμένει νόμιμα σε ξενοδοχείο εν είδει φοιτητικής εστίας, δε θα απωλέσει τη δυνατότητα στέγασης".

O Διευθυντής της Εστίας Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος χθες το μεσημέρι βρισκόταν σε κατάσταση "ομηρίας"  από διαμαρτυρόμενους φοιτητές, επισημαίνει την ανάγκη να βρεθούν λύση στα προβλήματα που έχουν προκληθεί στη λειτουργία της Φοιτητικής Εστίας "εξαιτίας της αδυναμίας του Ιδρύματος να ανταποκριθεί στον ρόλο του".

Υπενθυμίζεται πως οι ιδιοκτήτες των δύο ξονοδοχείων που διαμένουν οι φοιτητές είχαν ενημερώσει πως στις 31 Ιανουαρίου θα έπρεπε να αδειάσουν τα δωμάτια από τους φοιτητές, καθώς το Ινστιτούτο δεν έχει πληρώσει για τη διαμονή τους από την αρχή του προηγούμενου χρόνου.

Διαβάστε επίσης