Πάτρα: Εκδήλωση για τους πλειστηριασμούς την Τρίτη από την "Ανυπότακτη Πολιτεία"

ΣΤΙΣ 7ΜΜ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ

Η Ανυπότακτη Πολιτεία, οργανώνει συγκέντρωση – συζήτηση για το θέμα των πλειστηριασμών την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στις 19 00.

Θα συζητήσουμε το νέο πλαίσιο διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, στα πλαίσια των προβλέψεων του νέου Πολυνομοσχεδίου που ψηφίζει η Κυβέρνηση αυτές τις μέρες, θα συζητήσουμε όλο το πλαίσιο καταστολής και παρεμπόδισης των κινητοποιήσεων που έχει αποφασιστεί ήδη.

Θεωρούμε, ότι ο στόχος είναι, η εκποίηση της πρώτης κατοικίας και ολόκληρης της λαϊκής περιουσίας, σε όφελος των Τραπεζών, των εγχωρίων και ξένων επιχειρηματικών funds. Παρά τα Κυβερνητικά ψεύδη, θεωρούμε ότι η λαϊκή περιουσία δεν προστατεύεται. Δεν προστατεύεται από την αδηφαγία των Τραπεζών, δεν προστατεύεται από τις οφειλές στο Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς. Δεν προστατεύονται εν τέλει, ούτε όσοι έχουν προσφύγει στον, ξεδοντιασμένο πλέον, Νόμο Κατσέλη, ο οποίος απλά επιμηκύνει την οφειλή και με την μείωση του εισοδήματος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, πολύ σύντομα θα είναι αδύνατη η ανταπόκριση τους στις δόσεις.

Πιστεύουμε στην δύναμη των κινητοποιήσεων, πιστεύουμε στην ανάγκη, αυτές να ενταθούν, να γίνουν πιο οργανωμένες και μαζικές.

Θέλουμε να συμβάλλουμε και στην ευρύτερη κοινωνική συζήτηση και στην κατανόηση του προβλήματος και στην οργάνωση των κινητοποιήσεων. Πιστεύουμε ότι κάθε πολίτης, κάθε κοινωνική οργάνωση, κάθε επιστημονικός φορέας, οφείλει να δώσει την συμβολή του.

Θεωρούμε απαραίτητο να μην παραιτηθούμε επουδενί, από δύο βασικά αιτήματα:

 Πρώτο: Την νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας και των υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων της λαϊκής οικογένειας.

Δεύτερο: Την διαγραφή ολόκληρου ή του μεγαλύτερου μέρους του ιδιωτικού χρέους προς τις Τράπεζες, των ανέργων, των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Για τον σκοπό αυτό, καλούμε στην συζήτηση αυτή, όλους τους μαζικούς κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς.

Πιο συγκεκριμένα: Καλούμε τις Δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Πατρέων και των όμορων Δήμων. Όλες τις συλλογικότητες που μέχρι τώρα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών. Τον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών. Τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Πατρών. Την Ομοσπονδία ΟΒΕΣΝΑ. Τον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών. Τα Επιμελητήρια. Εργατικά Σωματεία και Σωματεία Συνταξιούχων. Την ΕΛΜΕ και τον Σύλλογο Δασκάλων. Συλλόγους Γονέων και κηδεμόνων. Τους Φοιτητικούς Συλλόγους. Τους Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Είμαστε βέβαιοι, ότι με την συζήτηση θα καταλήξουμε σε κοινά συμπεράσματα και θα οργανώσουμε από κοινού, μεγαλύτερες, αποτελεσματικότερες, νικηφόρες κινητοποιήσεις.

Διαβάστε επίσης