Ευρωλίγκα: Οι υποψήφιοι για το MVP της σεζόν!

Το Eurohoops μετά από 19 αγωνιστικές στη κανονική διάρκεια, κάνει Focus στους πιο ισχυρούς υποψήφιους ως τώρα, για να κερδίσουν το MVP της σεζόν!

Ένα από τα πιο σημαντικά προσωπικά βραβεία της σεζόν, είναι σίγουρα αυτό του πολυτιμότερου παίκτη της κανονικής περιόδου! Ενα βραβείο που όλα τα τελευταία χρόνια το έχουν κερδίσει παίκτες με μεγάλη ποιότητα και διάρκεια στο παιχνίδι τους, ηγέτες που όλη τη σεζόν γράφουν πολύ σημαντικά νούμερα και έχουν σπουδαία επιρροή σε πετυχημένες πορείες των ομάδων τους στον “μαραθώνιο” της κανονικής διάρκειας της σεζόν.

Κριτήρια: Τα κριτήρια είναι πολύ απλά. Υποψήφιοι μπορούν να είναι μόνο παίκτες που σταθερά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι πολύ παραγωγικοί και με την παρουσία τους καθορίζουν και επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την απόδοση της ομάδας τους. Το δεύτερο κριτήριο, που είναι εξίσου σημαντικό για μας, όσο και οι προσωπικές επιδόσεις, είναι η πορεία των κλαμπ, στα οποία αγωνίζονται οι υποψήφιοι.

Δεν αρκεί μόνο να κάνει ένας παίκτης σπουδαία σεζόν σε ατομικό επίπεδο. Χρειάζεται ο ίδιος με την απόδοση, την επιρροή και τις ηγετικές του ικανότητες να οδηγεί την ομάδα του σε νίκες, σε υψηλές βαθμολογικές θέσεις και να αποδεικνύει πως το κλαμπ στο οποίο ηγείται, είναι ικανό να φτάσει μακριά στην διοργάνωση!

Πάμε να δούμε, λοιπόν, τις πέντε επιλογές του Eurohoops βασισμένες σε αυτά τα κριτήρια. Για την ακρίβεια πέντε υποψήφιοι + μια τιμητική αναφορά! Σας παρουσιάζουμε τα φαβορί για το φετινό βραβείο του MVP της σεζόν με την ξεκάθαρη υποσημείωση πως οι αξιολογήσεις έχουν γίνει με βάση τις πρώτες 19 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου.

Υπάρχει χρόνος, για να αλλάξουν τα δεδομένα, αλλά σίγουρα το δείγμα είναι άκρως αντιπροσωπευτικό!

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ: Σέρχιο Ροντρίγκεθ!

Πέρα από τους πέντε υποψήφιους, νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε ειδική μνεία στον Ισπανό ποιντ γκαρντ της ΤΣΣΚΑ, τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ! Ο “Ελ Τσάτσο” στην πρώτη ευρωπαϊκή σεζόν της καριέρας του μακριά από την Ισπανία, πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις και αποτελεί μεγάλο βαρόμετρο για την ομάδα του.

Δεν είναι τυχαίο πως όταν βρίσκεται σε σπουδαία βραδιά, η “αρκούδα” πάντα κερδίζει, όπως έγινε στο πρόσφατο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Απλά, αγωνίζεται μαζί με τον Νάντο Ντε Κολό και μόνο ένας υποψήφιος μπορούσε να χωρέσει από την ίδια ομάδα.

Ο Ροντρίγκεθ έχει μέσο όρο 14.7 πόντους, 5 ασίστ, 2.1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 14.6 PIR με 51.3% στα δίποντα, 49.2% στα τρίποντα και 84.8% στις βολές! Είναι δεύτερος σε εύστοχα τρίποντα στην Ευρωλίγκα ως τώρα (58), έκτος στις ασίστ και πέμπτος σκόρερ!

Νούμερα που δείχνουν με εμφατικό τρόπο πως είναι από τους κορυφαίους δημιουργούς και σκόρερ της διοργάνωσης, ένας από τους πιο Fan to watch Players που συνδυάζει την ουσία με μπόλικο θέαμα! Είναι δεδομένο πως για να επιστρέψει η ΤΣΣΚΑ στην κορυφή, χρειάζεται την άνοιξη τις ηγετικές ικανότητες και το χαρισματικό παιχνίδι του Ισπανού!

Αλεξέι Σβεντ: Χίμκι (Ρεκόρ 11-8)

Δίχως αμφιβολία, πραγματοποιεί μια πολύ παραγωγική σεζόν με εντυπωσιακά νούμερα. Ο Ρώσος σκόρερ έχει 22.1 πόντους μέσο όρο, με 4.5 ασίστ, 2.5 ριμπάουντ, 1.4 κλεψίματα, 3.2 λάθη και PIR 19.8. Σουτάρει με 47.5% στα δίποντα, 33.9% στα τρίποντα και 82.2% στις βολές.

Είναι πρώτος σκόρερ στη λίγκα (420 πόντοι), έχει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής, τις περισσότερες προσπάθειες από κάθε άλλο παίκτη για να σκοράρει, είναι πρώτος σε εύστοχες προσπάθειες με 136 (Field goals made), αλλά και πρώτος σε λάθη.

Είναι ξεκάθαρο μέσα από τα νούμερα, πως όλο το επιθετικό παιχνίδι της Χίμκι περνάει από τα χέρια του. Το πιο χαρακτηριστικό από όλα είναι πως μέχρι τώρα παίρνει το 28.5% των συνολικών επιθετικών προσπαθειών της Χίμκι ανά ματς!

Το θέμα είναι τα δικά του νούμερα και οι εμφανίσεις του να οδηγήσουν την Χίμκι σε μια σταθερή πορεία και σε ένα επίπεδο αποτελεσματικότητας, αντάξιο του ρόστερ που διαθέτει, όπως έγινε την τελευταία εβδομάδα με τις δύο νίκες απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα και Ολυμπιακό!

Τα νούμερά του τον καθιστούν υποψήφιο για το MVP της σεζόν, αρκεί να συνεχίσει η Χίμκι να κερδίζει και να προκριθεί στα Playoffs με ένα καλό πλασάρισμα!

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ