«Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες»: Η οργάνωση προηγείται της διοργάνωσης

του γιώργου τελώνη

Λάβετε θέσεις: ο αφέτης έδωσε το πρώτο σύνθημα για την εκκίνηση και οι δρομείς είναι έτοιμοι για τη μεγάλη κούρσα! Ουσιαστικά, με την πρώτη προειδοποιητική «πιστολιά» του αφέτη, με την ανακοίνωση, δηλαδή, της οργανωτικής επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, η πόλη οφείλει να σημάνει συναγερμό. Η κούρσα δεν ξεκινάει το καλοκαίρι του 2019. Ξεκίνησε ήδη!

Η οργάνωση προηγείται τής διοργάνωσης. Αυτό, θεωρώ, πως πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό μας, το ευαγγέλιό μας, τους επόμενους μήνες, μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Εκτιμώ πως δεν πρόκειται για μια διοργάνωση ρουτίνας. Πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο για την Πάτρα.

-Είναι η μεγάλη ευκαιρία της πόλης ν’ ακουστεί σ’ όλη την Ευρώπη, και ίσως και πιο πέρα , αποκτώντας ένα τουριστικό όφελος που καμία διαφημιστική καμπάνια δεν θα μπορούσε να επιφέρει.

-Είναι η μεγάλη ευκαιρία της πόλης ν’ ανεβάσει την τιμή των μετοχών της στα ύψη, στο διεθνές τουριστικό – αθλητικό χρηματιστήριο.

-Είναι η μεγάλη ευκαιρία της πόλης να οικοδομήσει, να αξιοποιήσει και να καρπωθεί τις υποδομές που θα δημιουργηθούν.

-Είναι η μεγάλη ευκαιρία της πόλης να συνεννοηθεί, να συνεργαστεί και να αποδείξει ότι όταν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε θαύματα!

Για αυτούς του λόγους πρέπει να υποδεχθούμε και να αντιμετωπίσουμε τους Αγώνες ως δικούς μας Αγώνες!

Η στελέχωση της Οργανωτικής Επιτροπής σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής, κοινωνικής, επιχειρηματικής-παραγωγικής και αθλητικής ζωής δημιουργεί ένα ακόμα δέλεαρ για μια πλατιά και γόνιμη συνεννόηση, προς όφελος της Πάτρας, μακριά από προσωπικές και τυχόν συντεχνιακές σκοπιμότητες και δεσμεύσεις. Και ταυτόχρονα διασφαλίζει την απόλυτη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.

Επειδή, δε, όλοι συμφωνούμε πως η διοργάνωση πρέπει ν’ αφήσει σαφή και ευδιάκριτα ίχνη στην Πάτρα, εκτιμώ πως είναι απαραίτητη η δημιουργία, το συντομότερο δυνατόν, και υπό την κεντρική ομπρέλα της δημοτικής αρχής, μιας ειδικής επιτροπής διαχείρισης και αξιοποίησης των υποδομών που θα δημιουργηθούν και που θ’ αποτελέσουν το ουσιαστικό και δια βίου κέρδος για την Πάτρα.

Ως πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Ελλάδας, δεσμεύομαι πως θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις, χωρίς υποσημειώσεις, αστερίσκους και υστερόγραφα, στη διοργάνωση, έχοντας εδραιωμένη πλέον την πεποίθηση ότι θα εκτελέσουμε το χρέος μας προς την πόλη μας.

Για τον Σύνδεσμό μας, και με φόντο τους Παράκτιους Αγώνες, η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πάτρας, με εστίαση και στόχευση στο παραλιακό μέτωπό της, θα αποτελέσει την υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας, με δεδομένο ότι η εν λόγω διοργάνωση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ιδανική αφετηρία για την προσδοκώμενη τουριστική ανάπτυξη.

Ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο, που θα συνεισέφερε τα μέγιστα στην επιτυχή διοργάνωση των Αγώνων, είναι η δημιουργία και λειτουργία ενός ισχυρού εθελοντικού ρεύματος. Πρέπει, θεωρώ, η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων να επιδιώξει τάχιστα τη συγκρότηση «ομάδας εργασίας» με αποκλειστική αποστολή τη δημιουργία εθελοντικού μετώπου για τη μεγάλη «μάχη» που μας περιμένει και την οποία οφείλουμε να δώσουμε όλοι μαζί! 

Ας ευχηθούμε, συνεπώς, να αποτελέσουν οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες του 2019 ορόσημο για την πόλη μας.

Μπορούμε, πρέπει και θα τα καταφέρουμε!