Φουστανέλα, τζινάκι ή φουτεράκι;

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΦΑΝΤΟΥ

«Δεν δίνουν καλή εικόνα για την Ελλάδα 100 ανθρωποι ντυμένοι Αρχαίοι Έλληνες και με φουστανέλες» αναφώνησε σήμερα ένας εκ των 300 βουλευτών μας που βγήκε από τα ρούχα του, επειδή κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης έβαλαν φορεσιές των προγόνων τους.

Το τι επέλεξε κάποιος να φορέσει για να κατέβει στην παραλιακή της συμπρωτεύουσας ασφαλώς και είναι λογαριασμός δικός του, όπως επίσης και ο κ. Κυρίτσης έχει κάθε δικαίωμα να το σχολιάσει.

Έχασε όμως άλλες εικόνες ο κ. Κυρίτσης από την Θεσσαλονίκη, προφανώς επειδή τα δίκτυα της Κρατικής τηλεόρασης φρόντισαν αριστοτεχνικά να υποβαθμίσουν ένα γεγονός που ακόμη και σήμερα συζητείται.

Τι δεν είδε; Πατεράδες και μανάδες με παιδιά, νέους, ηλικιωμένους, δημόσιους υπαλλήλους, συνταξιούχους, άνεργους , φοιτητές και πολλούς άλλους. Που πήγαν και διαδήλωσαν φορώντας πολλοί από αυτούς τα αγαπημένα τζινάκια και φουτεράκια του κ. βουλευτή.

Άνθρωποι της καθημερινότητας που κάτω από άλλες συνθήκες, αν ας πούμε είναι γονείς με δύο ή με ένα παιδί, αποτελούν υγιή ψηφοθηρικό στόχο για την Κυβέρνησή του, ενώ όταν πηγαίνουν στο συλλαλητήριο για την Μεκεδονία, γίνονται γραφικοί ή εθνικιστές.

Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς με όσους πήγαν Κυριακάτικα στην Θεσσαλονίκη για το «Μακεδονικό» πρώτίστως θα πρέπει να στοχεύσει στο γεγονός. Και όταν λέμε γεγονός αναφερόμαστε στο σύνολό του και όχι σε μικρά ενσταντανέ υποσύνολά του, που φρόντισαν κάποιοι έντεχνα να απομονώσουν για να το αλλοιώσουν.

Γιατί αν αναφερθούμε στο σύνολο των πολιτών που συμμετείχαν σίγουρα θα εντοπίσουμε πολλούς που:

Έχουν στο παρελθόν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν συμφωνήσει ή συμμετάσχει σε κινήματα όπως το «δεν πληρώνω». Έχουν πιστέψει σε διαδόσεις περι ψεκασμού των πολιτών σφυρηλατίζοντας την εκλογική ενδυνάμωση του συγκυβερνήτη. Έχουν βροντοφωνάξει «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Έχουν ζητήσει από την κυρία Μέρκελ να γυρίσει στο σπίτι της. Έχουν ψηφίσει όχι στο δημοψήφισμα του 2015 και πολλά άλλα που ζησαμε τα τελευταία χρόνια.

Και τι δεν έχουν κάνει στο παρελθόν πολλοί από όλους όσους συμμετείχαν στο κυριακάτικο συλλαλητήριο. Τότε που πίστευαν στο αφήγημα των σημερινών Κυβερνώντων περι οικονομικής εθνικής ανεξαρτησίας, σκίσιμο των μνημονίων και πολλών από τιςάλλες παρόλες που ακούγονταν τρία χρόνια πριν.

Τότε όμως κύριε Κυρίτση, οι ίδιοι συμπολίτες ήσαν «ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός» που εξέλεξε την περήφανη Κυβέρνηση μόνο για την Ελλάδα και τους Έλληνες, μακριά από τους «κακούς Ευρωπαίους που μας φόρτωναν μνημόνια και μας έπιναν το αίμα».

Ενώ σήμερα ήταν απλά  κάποιες ορδές πολιτών που στήθηκαν για ώρες σε ένα χώρο «παρέα με φουστανελάδες και αρχαίους Έλληνες».

Αλήθεια. Πότε ένας πολίτης είναι αληθινός πατριώτης;  Όταν διαδηλώνει για όσα πιστεύει για την Μακεδονία, ή όταν ζητά να σκιστούν τα μνημόνια και να πάνε να χαθούν οι Ευρωπαίοι τοκογλύφοι; Σε αυτά και σε άλλα πολλά ερωτήματα θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Κυρίτσης που «πόνεσε» για την εικόνα της χώρας μας στην Ευρώπη, την οποία ζημίωσαν οι φουστανελάδες της συμπρωτεύουσας. Αλλά ας μην μπει στον κόπο, γιατί ΟΛΕΣ οι απαντήσεις δόθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια.

Όταν οι λαϊκιστές γίνονται Ευρωπαϊστές και κατηγορούν για λαϊκισμό όλους εκείνους που πίστεψαν στον δικό τους λαϊκισμό, τότε τα συμπεράσματα είναι τόσο καθαρά όσο το γάργαρο νεράκι της ορεινής πηγής

Διαβάστε επίσης